Ciutats

Kiev, una capital amb molt per oferir

Viatja-hi a la primavera i la tardor i evitaràs el fred!
By , on 23 de març de 2012

Segur que quan penses en organitzar un viatge per les vacances no està a la teva llista de principals preferències la capital d’Ucraïna i és que aquesta ciutat ha estat durant anys a eclipsada per altres ciutats d’Europa de l’est molt més populars. Sigui com sigui, Kiev ha tingut molta importància en la història, sobretot religiosa, doncs es va convertir en el centre neuràlgic de la religió ortodoxa. De fet, Pecherska Lavra (Monestir de Coves) és a dia d’avui un lloc de pelegrinatge per els que segueixen aquesta religió.

Les famoses cúpules daurades del Monestir de Sant Miquel

Sigui com sigui, hi ha algunes coses que has de tenir en compte quan viatgis a Kiev. El país no pertany a la Unió Europea, pel que abans o durant el teu viatge hauràs de fer un canvi de moneda i passar d’euros a Hryvnya (grivnes). La part positiva és que el canvi és molt beneficiós per els ciutadans de la zona euro ja que un euro equival més o menys a 10 grivnes i l’entrada a un museu són unes 15 grivnes.

Tema econòmic apart, entrem en climatologia. És evident que a Kiev fa molt més fred que a Catalunya, però el tòpic dels -20ºC graus constants és això mateix, un tòpic. Solen estar a uns cero graus o alguns graus sota zero, res que no es pugui suportar amb un bon abric, bufanda i guants! Tot i així, i si vols evitar el fred, elegeix la primavera o la tardor per fer el teu viatge ja que en aquesta època les temperatures rara vegada baixen dels cero graus. Setmana Santa és una bona opció!

Pel que fa al que no et pots perdre en la teva visita a Kiev, trobem l’anteriorment esmentat Monestir de Coves, tot i que també pots visitar el de Sant Miquel, conegut per les seves cúpules daurades, que es troba a la part occidental del riu Dniéper, a la ciutat alta, on hi ha el nucli històric i el barri administratiu de Kiev. L’església de Sant Andreu és també una cita obligada del teu viatge, és la d’estil barroc més gran de Kiev i va ser construïda entre el 1747 i el 1754. Per últim, però ben segur que no menys important, està la Catedral de Santa Sofía, un dels monuments més coneguts de la ciutat i el primer patrimoni ucraïnès inscrit a la llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Ja saps les quatre coses bàsiques per viatjar a Kiev, ara només et falta comprar-te una bona guia i… bon viatge!

Imatge | Manuel Cazzaniga

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Kiev, una capital amb molt per oferir”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio