Ciutats, curiositats, Escapa't!

La Fuixarda, escalem?

Un petit oasis per els amants de les altures
By , on 24 de abril de 2009
Les parets d'escalada de la Fuixarda

Les parets d'escalada de la Fuixarda

Catalunya és un país de muntanyes. Arreu de la geografia catalana trobem relleus accidentats, valls profundes, boscos espessos i parets de roca que s’aixequen imponentment… Tot això, per dir que aquest és un país on la muntanya s’ha convertit per a molts com element clau per a practicar el seu esport: Senderisme, btt, alpinisme, escalada… Però si ens traslladem a la capital, Barcelona, no trobarem gaires parets, ni grans boscos, ni profundes valls… Però si el teu esport és l’escalada, aquí tens la opció per a venir a visitar la ciutat amb les cordes d’escalar a la motxilla. La ciutat amaga un racó que si ets amant del món vertical, no et pots deixar perdre!

La muntanya de Montjuïc, famosa pel seu castell i per tot el complex olímpic que fou en el seu dia en motiu dels Jocs Olímpics del 1992, amaga molts racons i espais entre els seus parcs i carrers. Un d’ells és la zona d’escalada de La Fuixarda, just davant del camp de rugby que rep el mateix nom, seu de l’equip dels Gòtics.

La zona d’escalada de la Fuixarda, l’espai d’escalada urbana més gran del món, ocupa tot un tram de paret vertical que es troba entre el camp de rugby a la base de la paret i l’edifici de INEFC, 20 metres per sobre. L’espai, compte amb unes 150 vies d’una dificultat variable, des de vies de iniciació fins a altres de grau molt més elevat.

Aquest gran espai d’escalada urbana, urbana per que l’activitat es desenvolupa dins mateix de la pròpia ciutat, es divideix en tres sectors, tots en un mateix carrer i al costat dels altres. El primer sector ens trobem amb les vies de iniciació. Aquestes estan equipades amb preses artificials per a facilitar-ne la progressió i es desenvolupen sobre una paret de formigó. És molt freqüent trobar grups de joves que comencen amb l’escalada i que han trobat a la fuixarda un lloc excel•lent que els hi ofereix proximitat, nivells assequibles i la seguretat d’estar enmig de la ciutat per si alguna cosa anés malament.

El segon sector, i el més conegut de la zona és el túnel. Aquest és un espai on l’escalador ja ha de ser més expert, doncs tot l’interior del túnel està arrebossat de preses i els itineraris que s’enfilen per les seves parets acaben sempre fent posar a l’escalador de cap per avall, ja que aquests arriben fins al sostre del túnel.

I el tercer sector, el trobem quan sortim per a l’altre costat del túnel. És sector més gran i amb més varietat de nivells. Les vies estan totes equipades i s’enfilen per parets de roca natural guanyant alçada a tots els arbres que creixen al marge de la carretera que separa les parets del camp de rugby.

Així doncs, tots aquell amants de l’escalada i tots aquells curiosos que vulguin fer una visita en aquest lloc tan peculiar de la ciutat de Barcelona, només s’han de dirigir a la muntanya de Montjuïc i gaudir de les vistes, si és que t’agrada enfilar-te per les parets o gaudir de l’espectacle des del terra si prefereixes mantenir els peus en un lloc estable. Allò més important però, és descobrir sempre coses noves!

Comment | Trackbacks Closed.

2 Comments en “La Fuixarda, escalem?”

1

Unes parets boniques i molt accessibles.

2

Sí, sobretot resulta curiós poder escalar a la pròpia ciutat de barcelona, al mateix montjuïc. Gaudiu-les i doneu-les a conèixer.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio