Ciutats, Guies per a viatjar, Imatges del món

La Plaça Vermella a Moscou

By , on 16 de octubre de 2007
La plaça vermella

Considerada com una de les més grans del món, la Vermella és la plaça més famosa de Moscou. Es troba situada en el barri comercial conegut com Kitay gorod, té 695 metres de longitud i 130 metres d’ample.

És inevitable viatjar fins a Moscou i no passar per aquest interessant lloc a l’aire lliure que en el passat va ser escenari d’importants esdeveniments històrics. Allí neixen, en totes direccions, els principals carrers que són perllongats per autopistes fins a les afores de la ciutat, característica que la converteix en el centre de la regió i de tota Rússia.

Com dada curiosa, cal aclarir que el nom de la plaça no guarda relació amb el color dels maons que l’envolten ni al comunisme, sinó que deriva del terme rus красная, que en l’actualitat significa “vermell”, però en l’antic rus feia referència a “bonic”. Per a uns altres, el nom colorit de la plaça guarda relació amb la sang vessada, en el passat, a través de les execucions públiques.

A més de separar El Kremlin, seu del govern rus, la Plaça Vermella conté importants construccions que desperten l’interès turístic com el mausoleu de Lenin, la tomba de Stalin o l’enorme centre comercial dels magatzems GUM. No obstant això, pot dir-se que el gran símbol d’aquest lloc és la catedral de Sant Basili, una edificació que crida l’atenció per la seva particular arquitectura.

Ja sigui per a rememorar vells temps, contemplar construccions o simplement per a prendre fotografies, la Plaça Vermella constitueix l’escenari ideal per a aquells turistes que vulguin entrar en contacte amb grans aspectes històrics, culturals i artístics del país.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La Plaça Vermella a Moscou”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio