Ciutats, curiositats, Especials

La Roma més fantasmagòrica

Racons que et posen la pell de gallina i ideals per defugir les masses
By , on 30 de juliol de 2010

Cimitero Acattolico de Roma

Escriure sobre grans capitals europees em resulta complicat, doncs tinc certa sensació que ja està tot dit. Però en el cas de Roma això es multiplica per mil, doncs aquesta sensació se suma a la d’una massificació turística que m’aclapara només de pensar-hi. I és que la capital italiana és tan i tan maca, tan plena d’història i tan marcada pel catolicisme que atrau a turisme de tota mena. Sobretot mediterrani, per l’obvia proximitat lingüística, i no hi ha res més avorrit que viatjar a un altre lloc i no sentir res més que el teu idioma. Bé, al menys sota el meu punt de vista. La diversitat és el més enriquidor d’un viatge.

Per això he volgut buscar alternatives al turisme tradicional, tal i com ja vaig fer no fa gaire proposant-vos veure la ciutat tot fent fúting. És possible fer dels vostres viatges a Roma quelcom diferent, i avui us ho volem demostrar. Per gentilesa de la pàgina web Summer in Italy, avui us presentem una altra cara de Roma. Racons desconeguts que val la pena descobrir i que, com a punt afegit, amaguen un cert punt tètric i fantasmagòric que farà les delícies dels més agosarats.

El primer és l’església de Santa Maria della Concezione, situada ala Via Veneto (parada de metro de Barberini). Construïda durant el segle XVII i d’estil barroc, està gairebé íntegrament decorada amb ossos de monjos caputxins. Qüestió de creences i tradicions. De fet, una de les tombes conserva una optimista inscripció: “El que nosaltres algun cop vam ser, tu ho ets ara. El que nosaltres som ara, tu ho seràs”. Gosaríeu entrar en un temple així?

El segon és el Cimitero Acattolico, a la parada de metro de Piramide. S’hi enterraven els estrangers, les misses s’hi celebraven de forma clandestina i les inscripcions a les tombes es realitzaven modestament. Avui té l’aspecte d’un vell cementiri, conservat amb més o menys cura, convertit en un jardí frondós on les plantes envaeixen les tombes. Un entorn ideal pels esperits gòtics.

Altres llocs que ens recomana la web són, per exemple, la Piràmide de Caio Cestio o les Catacumbes de San Sebastiano, dos indrets molt propers entre ells i marcats per un cert misticisme històric. També la Necropolis i la Gruta Sagrada o el Museu de les Ànimes del Purgatori són visita recomanada per acabar amb la pell de gallina.

Hi ha moltes formes diferents de conèixer una gran capital, i aquesta és només una de tantes. Sembla prou interessant, així que us convidem a gaudir-la. Però, sobretot, cada cop que viatgeu a l’estranger no dubteu e buscar alternatives d’aquest tipus. Sortir de les rutes típicament turístiques és el més agraït que es pot fer en quan s’és fora de casa.

Foto. Cimitero Acattolico per Yannick Carer a Flickr.com.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La Roma més fantasmagòrica”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio