Ciutats

La Torre Eiffel mantindrà l’enllumenat amb la bandera francesa fins el 25 de novembre

El símbol de París homenatja a les víctimes dels atemptats
By , on 24 de novembre de 2015

torre eiffel

La Torre Eiffel mantindrà l’enllumenat que la bandera de França fins al proper dia 25 de novembre, en un gest d’homenatge a les víctimes dels atemptats perpetrats Estat Islàmic a la capital francesa. El principal símbol i un dels atractius turístics més visitats de la capital francesa romandrà amb l’enllumenat de la bandera tricolor uns dies més.

L’Ajuntament parisenc ha confirmat aquest dijous que un dels monuments més turístics i emblemàtics de la ciutat mantindrà uns dies més la bandera de França en la seva il•luminació, segons explica el diari ‘Li Figaro’. La Torre Eiffel va tancar temporalment després dels atemptats per motius de seguretat, tot i que entre 15.000 i 20.000 persones visiten cada dia aquest símbol de França.

La denominada ‘dama de ferro’, el monument de pagament més visitat del món, va tancar les portes en el matí del dissabte igual que museus i centres culturals francesos, que van començar a reobrir el dilluns. En la nit del dissabte passat, el 14 de novembre, l’Ajuntament parisenc va decidir apagar les llums de la torre en senyal de duel per les víctimes dels atemptats. La imatge de la Torre Eiffel apagada, fossa amb l’entorn fosc de la nit, ha estat un símbol del dolor però no por de la societat parisenca.

Després d’aquesta imatge de dol nacional en un dels monuments més reeixits del món, el dilluns a la nit la Torre Eiffel es va il•luminar amb els colors de la bandera de França en solidaritat per les víctimes dels atemptats del divendres on van perdre la vida almenys 129 persones. A més es va projectar el lema de la ciutat de París ‘Fluctuat nec Mergitur’ (Fluctua però no s’enfonsa) en el primer pis (costat Trocadéro).

Les autoritats franceses també han reforçat els controls en altres monuments i zones transitades de París, en la qual s’ha fet visible una major presència de policies i militars de la qual els turistes ja es van poder adonar des de fa uns quants mesos. No obstant això, les visites de l’Estadi de France estan suspeses fins al 20 de novembre, segons la web oficial de l’Oficina de Turisme i de Congressos de París. La Cripta Arqueològica de Notre-Dame està tancada per obres fins al 20 de desembre i a causa d’una intervenció de la policia a la ciutat de Saint-Denis, la zona de la Basílica no està accessible de moment.

Imatge: Unsplash

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La Torre Eiffel mantindrà l’enllumenat amb la bandera francesa fins el 25 de novembre”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio