Ciutats

La transformació de Rio de Janeiro

By , on 19 de novembre de 2012
Cristo Redentor

El Cristo Redentor

Brasil és un país del continent llatinoamericà que durant els darrers anys ha passat a tenir gran importància internacional i ha guanyat molt de poder. És un país en expansió i en plena modernització, com a referent d’aquest fet només cal veure que Rio de Janeiro és la seu de la Copa Mundial de Futbol el 2014 i dels Jocs Olímpics d’Estiu de 2016.

Gràcies a poder organitzar els següents Jocs Olímpics i Paralímpics el 2016, aquesta ciutat ha començat a transformar-se i modernitzar-se. Des de la seva designació el 2 d’octubre del 2009 fins el dia que s’inaugurin, el 5 d’agost de 2016, han de passar 2.499 dies en total. Això vol dir que són 7 anys per reorganitzar la ciutat i preparar-la per acollir tots els esportistes, mitjans de comunicació i visitants. Ja només queden 4 anys i Rio de Janeiro s’està dividint en quatre zones diferents, que estaran ben comunicades amb metros i transports públics, on s’ubicaran les diferents proves: Copacabana, Barra, Deodoro i Maracanà.

Però també és veritat que, tot i que la ciutat sigui cada cop més moderna, hi ha tradicions que no passen de moda i no es poden oblidar. Si hi ha quelcom famós de Brasil és el Carnaval. A Rio de Janeiro s’hi porten a terme balls i molts espectacles, la majoria de la població es disfressa per celebrar aquesta divertida festa un cop a l’any. És un moment a l’any en el qual es poden veure les coreografies i les disfresses tant ben treballades de les escoles de samba, són molts els turistes que no volen perdre’s aquest espectacle únic, així que les reserves pels hotels millors realitzar-les amb mesos d’antelació (sabent també que els preus són més elevats per l’enorme demanda).

Un dels llocs més visitats de Rio de Janeiro és el Parc Nacional da Tijuca. És la reserva natural més gran de tot Brasil i està dividida en quatre zones: Pedra Bonita, Floresta de la Tijuca, Serra da Carioca i Pretos Forros. En un dia es pot realitzar un recorregut per viure en primera persona l’atractiu i el poder de la naturalesa, com també visitar el símbol de la ciutat, el Cristo Redentor. Aquest parc s’ha mantingut pràcticament intacte al llarg dels segles, però ha necessitat de la intervenció humana per tal que hi realitzés tasques de manteniment com la manutenció de l’aigua, control de l’erosió, regulació climàtica local, la reducció de la contaminació atmosfèrica i sonora, com també el tractament de l’estètica i la imatge del paisatge. És sorprenent descobrir com la natura conviu avui dia amb el progrés i la transformació de la ciutat.

Foto: Phil Whitehouse a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “La transformació de Rio de Janeiro”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio