Ciutats, Turisme i art

L’encant de la Torre de Pisa

By , on 21 de febrer de 2007

pisa1.jpg

Endinsar-se en la Toscana italiana implica deixar-se portar per la frondositat dels seus paisatges i l’amalgama dels seus aromes. A la vora del riu Arno, es troba Pisa, una de les ciutats més conegudes d’Itàlia per l’encant de la seva emblemàtica Torre inclinada o, el que és el mateix, el campanar de la catedral. Amb una població d’aproximadament 1000.000 habitants, Pisa compta a més amb un gran número d’universitaris.

A pocs quilòmetres d’arribar a aquesta ciutat mediterrània, fundada pels etruscs i posteriorment aliada de Roma, ja es divisa la silueta d’aquest monument arquitectònic que no deixa indiferent ningú. Amb poc més de 55 metres d’alçada, gairebé 15.000 tones de pes i un total de 294 esglaons, la Torre de Pisa s’integra en el Campo dei Miracoli (Camp dels Miracles) junt al Duomo (Catedral) i el Baptisteri. Una fusió d’elements artístics que s’han de contemplar, com a mínim, un cop a la vida.


Ja en la ciutat no és difícil trobar el Campo dei Miracoli atès que l’elevat nombre de turistes ens condueix directament cap al nostre destí. La majestuositat de la Torre, declarada el 1987 Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, no seria possible sense el recolzament visual i arquitectònic del Duomo i el Baptisteri, que concedeixen a aquest escenari una elegància impressionant.

Sens dubte, s’ha de contemplar la Torre des de lluny i, a poder ser, per la tarda, per apreciar el seu esplendor i la seva inclinació, que no és ni més ni menys de cinc metres sobre el seu eix principal. L’efecte, però, augment a mesura que t’apropes a la plaça i et preguntes com podrà aguantar l’estructura sense caure. I aquest és precisament l’èxit de la Torre: la seva inclinació. Expliquen que Galileo Galilei va aprofitar aquesta imperfecció per experimentar amb la caiguda dels cossos, d’acord amb les lleis de la gravetat.

Què pensaria el seu primer arquitecte, Bonanno Pisano, si fos testimoni de l’expectació que aixeca la Torre? Encara que el campanar va començar a construir-se el 1170, es va haver d’esperar a elevar el primer pis perquè aquest monument arquitectònic comencés a inclinar-se per un defecte de la base. Llavors es va paralitzar l’obra, que es va reiniciar molts anys més tard de mans de diversos professionals de l’arquitectura, fins que al segle XIV va quedar acabada. Malgrat tot, degut als greus problemes de cimentació ha estat reformada en nombroses ocasions. De fet, des de 1990 fins al 2002 va restar tancada al públic mentre es realitzaven diverses tasques per posar-la recta.

pisa2.jpg A més, pots gaudir dels jardins de la Plaza dei Miracoli, a la qual s’hi accedeix per la Porta de Santa Maria, just a la muralla que rodeja la ciutat. I si encara tens temps, és aconsellable endinsar-se en la ciutat de Pisa, localitzada en un nucli important de comunicacions, per passejar pels seus carrers empedrats i perdre’s en alguns indrets com la Plaza dei Cavalieri. L’estàtua de Cosme I presideix aquest lloc, punt de trobada dels estudiants, on es troba el Palazio de los Cavalieri, l’Església de Santo Estéfano i, molt a prop, el Palau del Rellotge. Altres parades poden ser l’Església de Santa Maria della Spina, la de Santa Catalina o la de San Paolo a ripa di Arno.

De qualsevol manera, si a més d’enriquir-te culturalment també tens pensat relaxar-te a Pisa, estàs de sort, perquè la seva platja La Marina, et farà desconnectar del mundanal soroll. En el tema gastronòmic, la Toscana italiana té molt bona fama. A banda de la pasta al dente i la tradicional cuina mediterrània (oli, verdures…), el peix és un altra de les seves especialitats. Atreveix-te amb un bon plat de pop o d’anguiles, acompanyat d’un vi toscà, una exquisidesa per a qualsevol paladar. I si vols provar el deliciós aroma del capuccino, una recomanació: el Piccolo Bar, molt a prop de la Plaza dei Miracoli.

Si vol més informació, consulta la web de l’Ajuntament de Pisa

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’encant de la Torre de Pisa”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio