Ciutats, Escapa't!

L’entranyable vila de Bremen

El low cost ha convertit aquesta petita ciutat alemana en un indret molt accesible
By , on 20 de juliol de 2010

Donar un passeig pel barri d'Schnoor és tot un plaer

Bremen se situa al nord del país germànic i és capital de l’estat homònim que, per cert, és el més petit dels setze que conformen la República Federal d’Alemanya. Compta amb mig milions d’habitants i és, per descomptat, la vila dels famosos músics de Bremen. Com no podia ser d’una altra manera, ells també tenen el seu propi monument i imaginari a la ciutat.

Bremen és maca, entranyable, gairebé de joguina. Sembla extreta d’un món de fantasia on tot és possible. Barreja aquest punt bucòlic amb l’estil arquitectònic purament alemany. I, per descomptat, també amb la modernitat d’un nucli urbà en creixement que es complementa amb la vila de Bremerhaven, la segona principal de l’estat i, segons la traducció literal, el “port de Bremen”.

Malgrat no ser una de les principals ciutats del país, a Bremen no falten coses per veure i gaudir durant dies. Així, per exemple, el conjunt que conformen l’Ajuntament (Rathaus) i l’estàtua de Ronaldo ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat. Són, potser, els dos principals elements distintius de la vila. Però l’estàtua, a més, mereix unes linies extres. Segons diu la llegenda, mentre es mantingui en peu, la ciutat romandrà lliure i independent. Es tracta d’una tradició heretada del Sacre Imperi Romà Germànic, però la superstició ha arribat fins el dia d’avui. De fet, se’n guarda una rèplica exacte als subterranis de l’Ajuntament per tal que, si algun dia l’original cau, pugui ser substituïda ràpidament i la llibertat de Bremen segueixi garantida.

L'estàtua de Ronaldo medeix, en total, uns 10 metres d'alçada

Aquest conjunt l’acaba de conformar la Catedral de Bremen (Dom). Però, sens dubte, hi ha un racó de la ciutat que no ens podem perdre: l’històric barri i carrer d’Schnoor. Es troba molt a prop de la Plaça del Mercat (Marktplatz), l’indret on s’ubica el conjunt arquitectònic i monumental que abans us hem descrit. Com succeeix a ciutats com Barcelona, els carrerons porten el nom dels antics oficis que s’hi practicaven a cada un d’ells. Situada molt a prop del port fluvial del riu Weser, anys enrere va ser el centre econòmic de la ciutat. Avui és un conjunt de cases molt ben conservat i amb aquell clàssic toc germànic que val la pena no perdre’s.

Bremen se’ns presenta, doncs, com una destinació turística ideal per fer-hi una escapada d’uns pocs dies. Es visita de pressa i t’hi enamores de seguida. A més, i com dèiem al principi, és molt fàcil volar-hi a bon preu. Sigui com sigui, el millor és intentar anar-hi un cap de setmana qualsevol, o de pont, i oblidar-se de les èpoques de l’any més concorregudes. Una petita ciutat massa plena perd l’encant, i cada cop són més els que se senten atrets per la seva bellesa.

Fotos: Bremen_05_2009_ 066 per rs-foto i 2006-04-15 Bremen 020 Marktplatz, Roland per Allie_Caulfield a Flickr.com.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’entranyable vila de Bremen”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio