Ciutats, Escapa't!, Imatges del món, Turisme i art

Lille: art flamenc a França

By , on 31 de octubre de 2007
Lille

Situada a la vora del riu Deule, en la frontera de França i Bèlgica, la ciutat de Lille és plena d’art flamenc producte de la seva estreta vinculació històrica al comtat de Flandes. Els comtes de Flandes, a mitjans del segle XI, van transformar a Lille i a la seva veïna Bruixes en destacats centres mercantils de l’època. Fortificada i encara així sacsejada anys després, Lille va arribar a estar, fins i tot, sota la Corona espanyola en l’època de Carles V. Finalment i pel tractat d’Utrecht, de 1713, Lille va passar a domini francès.

En molts dels seus carrers i places es poden observar les mostres de l’arquitectura flamenca, com la Plaça del General DeGaulle, dedicada al seu paisà més conegut, el polític i militar Charles de Gaulle. La seva casa natal és precisament una de les visites més turístiques de la ciutat.

En el centre, l’Ajuntament, de l’any 1924, està inspirat en altres monuments d’estil flamenc. La seva torre de 104 metres és un dels emblemes de la ciutat. Des d’ella s’obtenen unes panoràmiques bellíssimes de la ciutat. La Vielle Bourse, de l’any 1653, està considerat com un sol monument, encara que està compost de 24 cases formades al voltant d’un pati central enjardinat. La Maison Coillot és el millor exemple de la ciutat d’arquitectura Art-Noveau. El Teatre de l’òpera va ser construït per Jean Marie Condonnier en estil neoclàssic. El Palau Rihour, que es va començar a construir en l’any 1453 es va perdre a principis del segle XX per un gran incendi, però encara avui segueix sent una de les millori mostres de gòtic flamíger de la ciutat; només es conserven d’ell el saló ceremonial i la capella.

Com veiem són molts els monuments visitables en la ciutat, i bastants els estils que podem admirar, però si hi ha alguna cosa en el que també destaca Lille és en l’art, ja que en la ciutat es troba el segon museu més gran de França després del Museu del Louvre.

El Palau de les Belles Arts té una exposició en els més de 22.000 metres quadrats, d’obres de Rubens, Delacroix, Rodin, Goya… Al costat d’aquest museu moltes altres exposicions fan de Lille una ciutat no només cosmopolita i ambientada, sinó també una visita cultural en una zona privilegiada de França.

Lille va ser declarada Capital Europea de la Cultura en l’any 2004.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Lille: art flamenc a França”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio