Ciutats

Lisboa cobrarà un euro per viatger i un altre euro per pernoctació

Les mesures s’aplicaran de 2015 a 2019
By , on 14 de novembre de 2014

L’Ajuntament de Lisboa cobrarà a partir de 2015 un euro com a taxa turística a cada visitant que arribi a la capital de Portugal per l’aeroport o pel port, un impost amb el qual espera recaptar 7 milions d’euros dels turistes que visitin la capital lusitana el proper any. Quedaran exclosos d’aquesta taxa turística els viatgers que arribin a Lisboa mitjançant el tren, l’autobús o el cotxe particular.

Segons va informar el ‘Jornal de Negocis’, la taxa turística imposada per l’Ajuntament de Lisboa als visitants de la ciutat lusitana tindrà un caràcter temporal. Els responsables de la publicació han afirmat que la taxa entrarà en vigor a partir de l’any 2015 i es mantindrà fins a el 2019, data en la qual es preveu que finalitzi el Pla Estratègic de Turisme de Lisboa.

Els impostos als turistes no es limitaran només als qui accedeixin a la ciutat a través de l’aeroport o el port. El periòdic ha explicat que a partir de l’any 2016 l’Ajuntament de la ciutat lusitana afegirà una altra taxa d’un euro per nit de pernoctació a la ciutat; aquest impost als viatgers es mantindrà també fins l’any 2019. El vicealcalde de la ciutat, Fernando Medina, va explicar que en la taxa per pernoctació estaran exempts de pagar els nens i només s’aplicarà en la primera setmana d’estada a Lisboa, amb el que com a màxim els turistes pagaran 7 euros per la seva visita a Lisboa.

A més, d’aquestes dues taxes es crearà un impost municipal per a la Protecció Civil, amb el qual l’Ajuntament de Lisboa espera recaptar 18,9 milions d’euros de les butxaques dels visitants que accedeixin a la ciutat a través de l’aeroport o del port de Lisboa, així com d’aquells turistes que realitzin una pernoctació a la capital lusitana. Tot i les taxes, Lisboa continuarà sent una destinació apte per a butxaques ‘low cost’, ja que les taxes màximes que pagaran els turistes no superaran els 8 euros per persona.

Per la seva banda, el sector turístic portuguès sempre s’ha oposat a la creació d’un impost, si ben encara no s’ha pronunciat sobre la mesura anunciada. El passat mes d’abril, l’Associació d’Hotels i centres turístics en l’Algarve (AHETA) va criticar la intenció de l’Associació Nacional de Municipis Portuguesos (ANMP) d’imposar un impost turístic per considerar-ho contrari als interessos locals i un factor que dissuasori per al turisme.

Des de la AHETA es va reconèixer que encara que altres països europeus tenen taxes similars aquestes només s’apliquen als establiments situats a les grans ciutats o capitals, on les estades són més curtes de fins a tres dies de durada; tanmateix, aquestes localitats turístiques també compten amb molts atractius per deixar d’anar-hi per una taxa turística. Tot i així, el sector turístic portuguès i de Lisboa encara no han mostrat la seva postura als nous impostos per a viatgers.

Imatge: rapidoelectro

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Lisboa cobrarà un euro per viatger i un altre euro per pernoctació”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio