Ciutats, Escapa't!, Turisme i art

Lleida, una ciutat per descobrir

La cultura de la ciutat és molt rica i variada, coneix-la!
By , on 26 de març de 2011

La Seu Vella és una de les visitas obligades de la ciutat

En alguna ocasió ja hem parlat de les avantatges que té el Pirineu lleidatà, fantàstic per anar d’excursió i a esquiar. Les seves muntanyes són perfectes per fer esport, respirar aire pur i sortir de tan en tan de la monotonia de la rutina. Però tot i així, aquesta regió no només és muntanya; la importància i diversitat de la ciutat de Lleida ho demostren.

Lleida ciutat es troba a la comarca del Segrià, al sud de la província. És una ciutat desconeguda en molts aspectes, segurament a causa de la popularitat de les seves muntanyes en detriment de la ciutat. Tot i així, Lleida és una ciutat plena de cultura i misticisme, una ciutat que val la pena visitar i descobrir, així com tots els secrets que amaga. Casa de multitud de cultures i civilitzacions diferents, a la ciutat podem trobar restes des de l’època romana fins a l’actualitat i és que el ser una ciutat de pas cap al vell continent l’ha convertida en llar de molts visitants que han deixat la seva empremta. Alguna d’aquestes petjades s’han de visitar quasi de forma obligatòria, per la bellesa i història que amaguen.

La Seu Vella és un dels emblemes de la ciutat, construcció de la que els lleidatans se senten molt orgullosos. Construida a la zona més elevada d’un turó, des d’allà es pot contemplar tota la ciutat i la plana de la comarca del Segrià, unes vistes com podeu imaginar, privilegiades. La seva construcció va durar més de dos segles, des del 1203 fins el 1431, data en la que s’acabà el campanar. Les campanes més antigues que composen aquest darrer daten del segle XV.

A més de la història més antiga, a Lleida podrem gaudir dels esdeveniments més recents. El modernisme també deixà la seva empremta a la ciutat amb construccions de gran qualitat; algunes d’elles han estat restaurades fa poc, el que atorga encara més qualitat a les obres. El Teatre Municipal de l’Escorxador, la casa Melcior, la Casa Morera, les Cases de Balach o la Casa baró són només alguns dels exemples que podem trobar.

Però si el que t’agrada és descobrir i investigar, la ruta de la Lleida Secreta és el teu itinerari. Aquest et permet conèixer els vestigis romans i medievals de l’antiga ciutat. Esglésies, restes de murades, la presó medieval… construccions ocultes que podràs descobrir!
Ja ho has decidit? Lleida és la teva pròxima destinació!

Foto: Grubel a wikimediaCommons

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Lleida, una ciutat per descobrir”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio