Ciutats, Escapa't!, relats de viatges

London: primeres impressions

Una aproximació a la capital del gran imperi
By , on 11 de març de 2009

“Una capa fina de núvols que es perden a l’horitzó, un mantell blanc que cobreix la terra i l’espai per on transcórrer el dia a dia de les persones i un color taronja que fa presagiar la fi propera d’un dia més. Sobrevolem Europa, ja estem de tornada…”

Houses of Parliament a la riba del Thames

Houses of Parliament a la riba del Thames


La capital de l’imperi, sa majestat La Reina o simplement Peter Pan; la càmera dels Lords, l’encant del Thames o un Camden caòtic i genial. Quina ciutat busques? Què esperes trobar? Ja que Londres és sinònim d’història, de cultura, de tradició i aristocràcia. Però també de tendències transgressores i cultura alternativa, de multiculturalitat. Un Londres per a cada persona i centenars de llocs on sorprendre’t, emocionar-te i caure rendit. Are you ready?

Surto del tube ( paraula que usen els londinencs per a referir-se al metro ) a la parada de Westminster i mentalment començo a viatjar a través del temps, recorrent totes aquelles pel•lícules, llibres i fets històrics que han agafat tot el que ara em rodeja com a escenari. En primer pla em trobo amb el majestuós Big Ben i el cèlebre parlament britànic ( el segon del món desprès del català ) i quan giro el cap, la abadia de Westminster s’aixeca sobre els carrers del centre de la capital anglesa que juntament amb el brillar de les aigües del Thames tocades per la llum del sol, eleven a més categoria tot aquest quadre del vell i reial Londres.

El passeig per la riba del Thames, entre el Parlament i el Tower Bridge és força llarg però dotat també del encant indòmit que tot riu aporta a una gran ciutat europea, on les relíquies i l’herència d’un passat colonial intens es deixa veure en la seva arquitectura colossal i mostra del gran poder econòmic que té i que va tenir el país. Com es pot veure també en la gran catedral de St. Paul’s, on en el luxós magatzem comercial de Harrods.

Tot i que l’essència de la capital britànica radica en els seus anys de domini de tots els mars i oceans, Londres també es conegut i famós per oblidar, si és que realment es pot, l’imperialisme dels segles XVIII i XIX i generar moviments alternatius i transgressors. Si la gran barreja de cultures i persones ja es fa palès només passejant per el centre més turístic de la ciutat, la visita al Soho, al mercat de Brixton o al barri de Camden i sobretot al seu atrafegat mercat fan que el visitant pugui palpar les moltes versions de la ciutat. Carrers que s’enfilen escales amunt i es passegen per balcons i terrasses, canals de petites embarcacions bohèmies i reposades, paradetes de roba de segona mà, de menjars d’arreu, d’articles per a fumar herbes voladores… I estètiques per a tots els gustos i colors. Has entrat a Camden town.

Londres és molt gran, està replet d’edificis senyorials i històrics, té un número incomptable de barris i sempre hi ha gent a tot arreu. Però és precisament aquesta magnitud, el que fa possible trobar-hi de tot. Possiblement un cap de setmana no serà prou temps per a veure allò més significant, però tranquil que ja tens l’excusa per haver de tornar.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “London: primeres impressions”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio