Ciutats

Madrid regula els apartaments privats d’ús turístic

El Govern estableix un mínim de cinc pernoctacions
By , on 16 de juliol de 2014

El Consell de Govern de la Comunitat de Madrid ha aprovat el decret de regulació d’Apartaments Turístics i dels Habitatges d’Ús Turístic, que introdueix com a principal novetat respecte l’esborrany anteriorment presentat l’establiment d’una estada mínima de cinc nits en aquests habitatges turístics de propietat privada, una temps breu tenint en compte que l’estada mitjana de turistes en hotels de la Comunitat de Madrid és de dues nits.

La consellera d’Ocupació, Turisme i Cultura, Ana Isabel Mariño, ha anunciat en la roda de premsa posterior al Consell de Govern l’aprovació del decret on s’estableix un mínim de cinc pernoctacions en els apartaments i habitatges d’ús turístic. L’objectiu és actualitzar la normativa sobre els apartaments turístics, que ja estaven regulats, i legalitzar el funcionament dels habitatges d’ús turístic a la regió, una modalitat d’allotjament en pisos de propietat privada que no estava emparada per cap normativa.

La regulació d’aquest nou tipus d’allotjament es realitza per protegir els drets dels usuaris, acabar amb la competència deslleial i l’instrusisme i fomentar la generació d’ocupació, ha destacat la titular regional d’Ocupació. D’altra banda, Mariño ha indicat que la normativa tracta d’obrir una nova via a la inversió i la creació de noves empreses que alhora “contribuiran a la reactivació econòmica i en conseqüència a la creació d’ocupació, ja que donarà seguretat jurídica a possibles nous inversors en aquest sector d’activitat”.

Una de les principals demandes del sector hoteler era la regulació d’aquests apartaments privats d’ús turístics que han sorgit arran del gran atractiu turístic de la Comunitat de Madrid. Per la seva part, el decret desenvolupat pel Consell de la Comunitat de Madrid aspira a acabar amb situacions d’intrusisme i competència deslleial denunciades per les associacions de l’allotjament madrileny ja que amb ella hi haurà uns requisits mínims exigibles com a la resta d’allotjaments com és un mínim de cinc pernoctacions per estança.

La Comunitat de Madrid estima que a la regió hi ha entre 6.000 i 8.000 habitatges d’ús turístic, la comercialització del qual es realitza majoritàriament a través d’Internet. “Amb la nova regulació s’estableixen uns mínims requisits per protegir els drets dels usuaris d’aquests allotjaments, i preservar la qualitat en l’oferta de serveis turístics de la regió. Els usuaris veuran d’aquesta manera garantida l’oferta i qualitat dels serveis d’allotjament i els seus drets com a consumidors”, ha subratllat.

Imatge: eschipul

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Madrid regula els apartaments privats d’ús turístic”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio