Ciutats, Especials

Mallorca no és només pel bon temps

Mallorca té interès durant tot l'any i ara es pot visitar sense massificacions
By , on 3 de desembre de 2010

Una vista lateral de la magnífica Catedral de Mallorca

No m’agrada limitar la possibilitat de visitar a un lloc depenent de l’estació de l’any en el qual estiguem. Per això dir que Mallorca és una illa únicament d’estiueig seria restar-li importància com a destinació de turisme. A més, amb els vols barats a Mallorca que s’acumulen en aquestes dates resulta gairebé inevitable conèixer l’altra cara d’aquesta illa balear.

No és una mala idea oblidar-se per un instants que Mallorca és una petita porció de terra envoltada del Mar Mediterrani. Quantes vegades ha ocorregut que davant la qualitat i bellesa de les platges mallorquines ens hem oblidat de gaudir com es mereix de les bondats i atractius que té com a ciutat. Doncs ara, sense l’oportunitat de banyar-nos en les seves delicioses aigües, podrem conèixer amb més profunditat Mallorca.

Començant com no podia ser d’una altra forma per Palma, en la qual en poc metres podrem contemplar dos dels seus tresors arquitectònics més importants, la Catedral i el Palau de l’Almudaina. Pel que es refereix al temple, cal dir que és una meravella per als ulls tant pel seva majestuositat i acabats angulosos com pel seu delicat interior, amb rosetons acolorits. La seva construcció es va iniciar al segle XIII encara que no va finalitzar fins a un segle després.

Quant al Palau es podria dir sense por d’equivocar-se que cadascuna de les cultures que van estar històricament vivint en aquesta illa, han deixat la seva petjada en aquest edifici. La presència musulmana es comprova que ells van ser els qui van edificar l’Alcàssar (en àrab significa ciutadella) sobre un antic castro romà i allí serà on van viure els governadors musulmans. Amb la conquista cristiana per part de Jaume d’Aragó al segle XIII es va convertir en seu de la Corona. Però qui li va atorgar la seva forma actual va ser Jaume II, que tot conservant les estructures fonamentals de la construcció islàmica, va ampliar l’edifici sota els paràmetres gòtics de l’època.

La tercera gran construcció del centre de Palma és l’església de Sant Francesc, que per molts és el monument artísticament més valuós de la illa. És un gran exemplar de gòtic i especialment el seu claustre és d’obligada visita. A més està molt a prop dels altres dos monuments comentats

Si voleu fer una escapada de tants monuments i necessiteu una mica de natura, us recomanaria anar i descobrir les coves naturals que són molt freqüents a la illa, però especialment maques són les de del Drac i les coves d’Artà.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Mallorca no és només pel bon temps”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio