Ciutats

Nova York, centre econòmic mundial

La Borsa de Nova York ja no es pot visitar per dins des dels atemptats del 11-S
By , on 30 de juny de 2011

La ciutat que mai dorm o la ciutat dels gratacels són només alguns dels sobrenoms que rep Nova York. I és que la ciutat  és el veritable cor dels Estats Units i un dels destins més complerts que pot tenir un visitant. I és que estem parlant d’una de les urbs més grans del món i amb més de 20 milions d’habitants. Pot ser per això, si només van una o dues setmanes més val que t’ho prenguis amb certa tranquil·litat perquè és gairebé impossible que visitis tots els punts que mereixen la pena conèixer i reservis hotels a Nova York. N’hi ha per tots els gustos: culturals, esportius, de compres, etc.

Els gratacels de Wall Street demostren el seu poder económic

Moltes de les imatges que tenim a la retina de Nova York són producte del cinema. Molts films i directors han tingut la ciutat com a un personatge més. I una de les millors mostres cinèfiles ha sigut Wall Street del grandíssim director Oliver Stone i que va tenir dues interpretacions de primer nivell: Michael Douglas y Charlie Sheen. Per tant, era inevitable que jo volgués passejar pel cor financer no només de la ciutat, sinó dels Estats Units i una mica més enllà del món sencer.

El seu origen mereix la pena que sigui explicat. Resulta que voltant els mitjans del segle XVI, la zona on ara està edificat aquest imperi econòmic era el límit nord de Nova Àmsterdam, barri dels immigrants holandesos, i on van construir una muralla per defensar-se dels atacs dels veïns bel·licosos. I d’aquest mur és on va quedar-se el nom.

Seguint amb la referència cinèfila l’edifici que és més important d’aquest important carrer del districte financer de Nova York és el impressionant edifici de la Borsa de la ciutat. Tot i que després dels atemptats del 11-S no es pot viure l’interior de l’edifici, veure l’estrès i pressió dels que accedeixen a l’edifici ja és una mostra de les importants accions financeres que es realitzen al seu interior.

Tot i que si parlem d’un referent novaiorquès és la Estàtua de la Llibertat. El seu lema de La llibertat esclareix el món, és ja una declaració d’intencions. Amb els seus 46 metres d’alçada, tot i que amb la base arriba gairebé als 100 metres, ens proporciona una de les millors vistes de la ciutat. Val la pena pujar al Ferrys per deixar-se ensumar l’esperit americà i entendre el regal que eles francesos per motiu dels 100 anys de la Declaració d’Independència dels Estats Units.

Fotografia: Samat Jain

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Nova York, centre econòmic mundial”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio