Ciutats

Nova York de cinema

Recordem algunes pel·lícules que han sigut filmades a la ciutat
By , on 31 de maig de 2013

Nova York

Sovint tendim a veure Nova York, en el nostre imaginari, com un escenari de pel•lícula. I no és casualitat, perquè Hollywood i la indústria del cine s’ha encarregat de que així sigui, ha venut la ciutat als ulls del món a partir de les seves pel•lícules i sèries de televisió. Per això, és una ciutat molt idíl•lica i meravellosa, admirem els seus gratacels i avingudes amb un desig profund de viure les aventures dels personatges més famosos del cine. Òbviament, Hollywood no és a Nova York, sinó que es troba a Los Ángeles, però la ciutat ha sigut, durant tota la història del cinema, en nombroses ocasions, el lloc on es desenvolupaven les històries. Recordem algunes de les pel•lícules més famoses rodades a Nova York.

En primer lloc, hem de citar ‘Manhattan’, protagonitzada i dirigida per Woody Allen, estrenada el 1979. En aquest cas, la pel•lícula és una declaració d’amor del director cap a Nova York. Això sí, va voler experimentar amb el blanc i negre el que dóna un efecte més impactant per l’espectador. Una de les escenes claus, més recordades de la història del cinema, és la de Woody Allen i Diane Keaton asseguts a un banc contemplant el pont de Queensboro (tot i que popularment s’havia cregut, erròniament, que era el Pont de Brooklyn).

També hi ha ‘West Side Story’, el famós musical de Leonard Bernstein i Stephen Sondheim. Tota la història es desenvolupa als carrers de Nova York, però no totes les escenes van ser filmades allà. Només el pròleg i la primera escena, amb la primera baralla entre els Jets i els Sharks, és realment a Nova York. Per la resta del film, es van construir decorats d’allò més realistes. Però al pròleg del film, es veu una filmació aèria de la ciutat, de manera que es poden contemplar tots els carrers i gratacels, amb unes vistes espectaculars.

Molts lectors recordaran grans clàssics que han sigut filmats a Nova York, com ‘El apartamento’, ‘Gangs of New York’, ‘Hello Dolly!’, ‘King Kong’, ‘Un día en Nueva York’, ‘Desayuno con Diamantes’, etc. Però també hi ha pel•lícules més modernes que també transcorren a la ciutat, com ‘Watchmen’, ‘X-Men’, ‘El día de mañana’ o ‘Los Pitufos’.

Però, per suposat, no podem oblidar les sèries de televisió. Moltes són filmades a Nova York, però en cap d’elles la ubicació és tant important com a ‘Sexo en Nueva York’ i ‘Friends’. A la primera, la Carrie, la Miranda, la Samantha i la Charlotte visiten els llocs més glamourosos de la ciutat per comentar les seves experiències sexuals. Pel què fa a ‘Friends’, molt seguidors de la sèrie, un cop visiten Nova York, es dirigeixen ràpidament a Greenwhich Village, on hi ha l’edifici on, a la ficció, van conviure la Rachel, Monica, Phoebe, Ross, Joey i Chandler.

Foto de Ben Fredericson a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Nova York de cinema”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio