Ciutats, Guies per a viatjar, Turisme i art

Oporto, la ciutat dels ponts.

By , on 5 de maig de 2007

Vista d'Oporto

Les ciutats luses de Lisboa i Oporto han mantingut la seva rivalitat al llarg de les dècades. Els portuguesos que viuen a la capital destaquen que la seu del país arreplega totes les institucions gubernamentals i la converteixen en una ciutat de pes. En canvi, per a la majoria Oporto és la ciutat en la què el cosmopolitisme conviu amb la història, submergida en una atmòsfera d’alegria. Sense grans monuments que visitar, Oporto té una personalitat pròpia que atrau i atrapa, mescla d’allò colonial i autòcton.

És coneguda per molts com la ciutat dels ponts. Un dels més sorprenents és el pont de Don Luís, pensat per un enginyer que va ser discípul d’Eiffel. Aquesta obra d’enginyeria connecta en dos nivells el nucli históric d’Oporto amb Vila Nova de Gaia. Val la pena passejar per Vilanova i visitar les muralles romàniques o la Torre de los Clèrigos.

Ciutat d'OportoAltre pont emblemàtic és el de María Pía, construït el 1877 i que serviria de suport de les vies del tren. Va ser el propi Gustave Eiffel l’encarregar de construir aquest pont de ferro, que després de 114 anys seria suplantat pel nou pont de San Joan. Per damunt del Duero també passa el pont penjant o el pont en suspensió. Abans d’obrir-lo al públic, es va comprobar que aguantaria el pes col·locant 105 tones. El pont va resistir. Arrábida i Freixo són els nomb d’altres dues obres d’enginyeria portuguesa.

A més dels ponts, Oporto té molt per veure. Per exemple, l’esglèsia de San Francisco, la més esbelta de la ciutat i amb nombroses talles dorades al seu interior. Un visita obligada és el Palau de la Bolsa, de gran bellesa arquitectònica. Milions de turistes entren cada any per veure els quadres i el mobiliari.

També val la pena visitar el jardí botànic, la muralla, el palau episcopal o la torre medieval. I qui ho prefereixi, pot perdre’s pels seus carrers per descubrir l’encant de la ciutat lusa.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Oporto, la ciutat dels ponts.”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio