Ciutats

Oviedo, Barcelona i Madrid són les destinacions gastronòmiques preferides

Les millors ciutats fer turisme culinari
By , on 18 de juny de 2016

bar

Oviedo, Barcelona i Madrid són les ciutats preferides pels espanyols per organitzar-hi una visita gastronòmica, segons les dades proporcionades per l’agència de viatges ‘online’ Expedia.es. La ciutat asturiana és la destinació que triarien el 44% dels viatgers que busquen menjar bé, seguida de Barcelona com a opció del 41% i Madrid del 39% dels participants en l’enquesta.

El llistat de les ciutats espanyoles preferides per a fer-hi turisme gastronòmic l’encapçalen Oviedo, Barcelona i Madrid però hi ha moltes altres opcions per a gaudir dels plats típics. Altres ciutats com Santiago de Compostela (37%), Bilbao (36%), Sant Sebastià (35%) i València (34%) són considerades com a meques del bon menjar; tancant el ‘top 10’ de destinacions culinàries Sevilla (31%), Vigo (26%) i Granada (22%); entre les que no es troba cap de les aspirants a Capital Espanyola de la Gastronomia 2016.

Els turistes espanyols no fem distincions entre sud i nord, gran o petita ciutat; ja que en el ranking elaborat per Expedia.es apareixen destinacions a tot arreu de la nostra geografia, però si que tenim certes reticències a l’hora d’escollir el local. El director del portal de cerca de viatges, Fabrizio Giulio, ha assenyalat que “Al turista espanyol li agrada aventurar-se en la cuina, per la qual cosa es llança a explorar locals poc coneguts sempre que tingui bones ressenyes, en un 94% dels casos”.

Un dels punts analitzats per l’estudi ha estat el dels els plats més reclamats pels turistes gastronòmics nacionals. Quan sortim fora de casa, els espanyols tirem de tòpics i especialitats locals i demanem la truita de patates (66%), la paella valenciana (59%), el polp a la gallega (46%), les croquetes (32%) i la favada asturiana (31%) com a principals plats. Completen la llista el gaspatxo, el bullit madrileny, el bacallà al pilpil i els chipirones en la seva tinta.

L’agència de viatges ‘online’ ha destacat que la meitat dels espanyols van tenir en compte l’oferta culinària de cada regió abans de reservar en la destinació; mostrant que la gastronomia és quelcom que ens mou als espanyols. A més, el 55% dels viatgers va preferir allotjar-se en zones amb un àmplia oferta de restaurants i, fins a un 30% ha afirmat que va repetir destinació gràcies a una bona experiència culinària.

A nivell internacional, els països que acumulen un major interès gastronòmic per part dels espanyols són Roma (51%), i a continuació, París (43%), Tòquio (40%), Nova York (27%) i Venècia (24%). Tot i això, està més que clar que un turista gastronòmics espanyol seguirà preferint una bona truita de patates o una paella valenciana a l’hora de sortir a menjar fora de casa.

Imatge: Life-Of-Pix

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Oviedo, Barcelona i Madrid són les destinacions gastronòmiques preferides”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2017, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio