Ciutats, Consells per a viatjar, Guies per a viatjar

Passejant pel Camden Market de Londres

Un racó més de la gran ciutat anglesa
By , on 5 de abril de 2009
Parada de menjar exòtic al Camden Market

Parada de menjar exòtic al Camden Market

Ens aixequem un bon dia a Londres després d’una primera jornada frenètica on la passejada pel centre neuràlgic de Londres ha donat la bona nit al primer dia de visita. Aquest, el segon dia, el dedicarem a visitar dos dels mercats més interessants del Londres menys glamurós, El Camden Market i el mercat de Brixton i més tard ens dirigirem al famós Hyde Park per perdre feliçment els minuts en qualsevol dels raconets que amaga.

Tornem a agafar el tube (el metro), i ens encarrilem cap a Camden town station. No t’espantis! Per què només sortir de l’estació i trepitjar el carrer, quedaràs immers en una gran riuada humana que a banda i banda del carrer, ocupa les aceres i desborda les botigues i paradetes del mercat. Però tranquil, això també és part de l’al•licient i la gràcia especial de té i domina aquest lloc.

No t’esforcis per a trobar el mercat, doncs tot el barri, els seus carrers i les seves places són el mercat pròpiament anomenat i et moguis per on et moguis trobaràs paradetes de menjar exòtic, de roba de segona mà, botigues de moda urbana i de bandes històriques com els mod, els punk o els skins ( sense entrar en ideologies ). Val la pena per tant, perdre un parell o tres d’hores per aquest racó de Londres tan peculiar con interessant.


I si encara tenim ganes de continuar amb el tràfec que tot mercat assumeix, podem posar rumb al sud, creuem el Thames i baixem a l’estació de Brixton, els inicis de la perifèria londinenca. Aquest barri residencial majoritàriament habitat per persones d’origen africà i caribeny dóna cabuda entre els seus carrers al Brixton Market, un dels mercats més cosmopolita de Londres. Aquest però no és un mercat especialitzat en roba urbana o en qualsevol altre cosa. Entre les seves nombroses parades hi podem trobar de tot; des de fruita i verdura, a producte tecnològics, de segona mà i sobretot, i de manera especial, productes exòtics d’arreu del món. És un mercat sense les aglomeracions del de Camden i més autèntic, on les diferències amb el centre de la ciutat són realment grans i vistoses.

Desprès d’un llarg matí de mercats, de gent i aglomeracions, és hora d’anar a relaxar-nos i interioritzar tot allò visitat fent una passejada o una “apalancada” a la finíssima i colonial gespa de Hyde Park. Un plaer per a la conversa i una oportunitat única per a descansar les cames i els sentits després de intentar copsar l’essència de tot allò que hem visitat.

Òbviament que ens hem deixat molts llocs i molts racons fantàstics d’aquesta ciutat, però com que dos dies no són ni seran mai suficients per aquesta granmetròpoli, marxem amb el convenciment que una segona visita servirà per acabar de veure tot allò que queda de moment en el nostre imaginari.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Passejant pel Camden Market de Londres”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio