Ciutats, Consells per a viatjar, Illes i costa

Passejant pel centre històric de Ciutadella

Un dels indrets més turístics de Menorca
By , on 16 de abril de 2009
2905647558_fd9bf85234

Port i Passeig Marítim de Ciutadella

Ciutadella és la segona ciutat més important de Menorca, tot i que en va ser la capital de l’illa fins a l’ocupació anglesa de principis del segle XVIII. La ciutat respira vestigis de diferents cultures. Ciutadella ha estat un preuat punt estratègic, tant militar com comercial, per a moltes antigues civilitzacions mediterrànies.

El casc antic és el narrador més fidel de la història de Ciutadella. Aquest ha estat declarat Monument Històric-Artístic Nacional per la gran bellesa i valor dels seus monuments, edificis i carrers.

El port de Ciutadella tot i ser de petites dimensions té molta activitat tant pesquera, esportiva, comercial i de passatgers, ja que hi surten embarcacions cap a Mallorca i Barcelona. El seu passeig Marítim està banyat de terrasses de restaurants i bars, i clubs nàutics.

Festes de Sant Joan

Festes de Sant Joan

Pujant per un dels carrers cap al centre històric, ens trobarem al bell mig de la plaça d’es Born s’hi troba un petit obelisc que recorda la destrucció de la ciutat durant la invasió dels pirates turcs al 1558. Aquesta és l’escenari més important dels actes de les Festes de Ciutadella per Sant Joan.

A la plaça es Born hi ha diversos palaus; el renaixentista Martorell, el neoclàssic Torresaura i Salort. A més a més, del teatre d’es Born i l’Ajuntament de Ciutadella, a on antigament hi havia el Real Alcàzar i una part de la muralla.

Si travessem l’àmplia avinguda del Passeig Sant Nicolau hi trobarem la plaça dels Pins, un lloc perfecte per gaudir de l’ombra, l’eterna primavera, dels arbres més característics del mediterrani.

Pujant pel carrer Major del Born ens endinsem per la petita ciutadella, carrerons d’origen àrab i medieval. Aviat trobarem a mà dreta l’església del Roser, i a mà esquerra la Catedral de Ciutadella.

Aquesta es va construir al segle XIV sobre les restes d’una mesquita àrab, a on el minaret es transformà en el campanar, en ella s’hi troben estils gòtics, neoclàssics i barrocs. Just al costat, hi ha el Palau Episcopal d’estil neoclàssic i amb un preciós pati enjardinat a l’interior. Abans de continuar passejant pel casc antic ens podem aturar a Sa Gelateria per menjar un gelat artesanal de sabors autèntics.

Ses Voltes

Ses Voltes

Tornant al carrer Major ens trobarem amb l’església de Sant Crist que porta al carrer del Seminari, a on també s’hi troba el Museu Diocesà i altres Palaus. I si encara pugem més a munt ens trobarem amb les boniques Ses Voltes, a on hi podrem trobar souvenirs de l’illa i botigues amb productes típics de Menorca com: el Gin Xoriguer, les variades ensaïmades, i les avarques de tots les mides i colors.

Imatge Port i Passeig Marítim de Ciutadella: Joan Martínez a Flickr
Imatge Festes de Sant Joan: Núria Baldri a Flickr
Imatge Ses Voltes: Jamawa a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Passejant pel centre històric de Ciutadella”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio