Ciutats, Imatges del món, Països

Per què parlem de paradís quan diem Damasc?

By , on 26 de gener de 2009

Imatge de Damasc

Diuen que el profeta Mahoma mai va arribar a entrar a Damasc ja que en observar la ciutat des del cim de Caiún va dir que “al paradís només d’accedeix en el moment de morir”. Potser avui seria una exageració, sobretot perquè el seu estat actual no té res a veure, però la vista des d’aquest lloc és magnífica i permet contemplar la immensitat de la capital de Síria.

El millor moment per a pujar (haureu d’agafar un taxi) és al vespre, en el moment en què tota la ciutat s’ilumina i molts dels seus habitants acudeixen a passejar o a seure en un dels bars i restaurants que poblen la muntanya.

[ad]

Un dels punts de referència que es distingueix clarament des de ben alt és la mesquita de les Omeyas, el principal monument i edifici religiós de la ciutat. Històricament, aquest lloc ja va ser seu d’edificis de culte dels arameus, romans i bizantins. Durant el califat d’Omeya es va destruir la basílica cristina que ocupava el lloc i es va aixecar aquesta gran mesquita. A nivell artístic, el pati del recinte, que té el terra de marbre blanc, compta amb elaborats mosaics daurats.

A la ciutat antiga i al costat de la ciutadella es troba Al-hamidiyya, el principal centre comercial de la ciutat. És un guirigai continu de gent, la majoria autòctons, que acudeixen en busca de qualsevol tipus d’objecte: roba, artesania, perfums, joies, espècies, sabó… No podem sortir d’ell sense provar els deliciosos gelats del Bakdash.

Seguin la ciutat vella, que conserva part de les seves muralles i les seves antigues set portes d’accés, val la pena visitar el palau Azem i alguna de les cases antigues de Damasc. Hi ha edificis públics i també nombrosos restaurants que compten amb esplèndids patis restaurats típics d’aquest tipus de construcció. Podeu aprofitar per a passejar per aquest preciós i decadent barri, parlar amb la gent i deixar-se convidar o prendre te…

Encara que sigui un tòpic que es repeteix en qualsevol text sobre Damasc, no està malament recordar que és la ciutat més antiga del món habitada contínuament. Les restes més antigues que s’han trobat es remunten al tercer mileni abans de Crist. Es poden veure moltes restes arqueològiques i peces d’art antic en el Museu Nacional. Encara que la seva conservació no és la millor compta amb una amplíssima col·lecció.

Foto: hoyasmeg a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Per què parlem de paradís quan diem Damasc?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio