Ciutats, Guies per a viatjar

Petits pobles en una gran ciutat, Barcelona

Un recorregut pels barris barcelonins
By , on 23 de febrer de 2009
Imatge de la Plaça Joanic

Imatge de la Plaça Joanic

Les ciutats canvien. Creixen, s’eixamplen, acullen a nous ciutadans… Barcelona no és una excepció i al llarg de molts i molts anys ha anat canviant la seva fisonomia, la seva manera de mostrar-se i d’organitzar-se. A partir de principis del segle passat i de forma gradual, Barcelona es va anar estenent del mar cap a la muntanya i de mica en mica, tots els altres municipis que l’envoltaven van anar quedant envoltats per la ciutat comtal fins que varen perdre el seu estatus de municipi independent i van quedar integrats en el terme municipal de Barcelona.

Aquest pobles són el que avui en dia anomenem barris o districtes: Sants, Horta, Sarrià, Gràcia… La singularitat però, d’això que estem explicant és que aquest model de creixement ha dotat a Barcelona de no només un centre històric o casc antic per a la ciutat, sinó que molts dels barris que fa temps varen ser municipi independent tenen també avui dia el seu petit nucli antic i els seus carrerons més semblants als d’un poble que no pas als d’una gran metròpoli.

Surt un matí de diumenge a passejar per Barcelona i dedica’t a descobrir barris que no coneixies, a endinsar-te per carrerons desconeguts i a seure en un banc de qualsevol plaça en la que no hi havies estat. Intenta captar la petita i pròpia essència de cada barri, de la gent que hi viu, hi treballa…

[ad]

Et pensaves que Barcelona només era la Diagonal, el Passeig de Gràcia i quatre carrers més? No t’enganyis! Barcelona és molt més que els seus grans eixos viaris i comercials. Intenta sortir dels carrers més transitats i embolica’t per llocs on de ben segur que et perdràs però a on també molt probablement descobriràs que aquesta és una ciutat pensada per a viure amb la gent, per a fer vida.

Gràcia, el barri alternatiu de la ciutat on la oferta de bars i terrasses a on poder prendre alguna cosa és pràcticament infinita. Horta, el més allunyat del centre i el que guarda també més essència de poble on tothom es coneix i tot queda en família. Sarrià, avui en dia molt re valoritzat i possiblement també estigmatitzat, però la vida tranquil·la i plàcida dels seus carrers convida a quedar-s’hi en una passejada eterna… I encara en queden molts de barris, cada un amb la seva peculiaritat, amb el seu caràcter propi. I això, és el que fa gran una ciutat, la diferència i la varietat. Tots ells són de Barcelona, però cada un a la seva forma i manera.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Petits pobles en una gran ciutat, Barcelona”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio