Ciutats

Quines són les ciutats espanyoles més cares on passar les vacances?

Les grans ciutats turístiques encareixen preus
By , on 22 de juliol de 2016

donosita

Sant Sebastià, Barcelona, Madrid i Palma de Mallorca són les ciutats més cares per passar uns dies de vacances durant aquest estiu, amb índexs de preus d’entre el 27-17% més cars que la mitjana d’altres ciutats turístiques; segons ha recollit la web d’estalvi Kelisto.es. Així doncs, estiuejar a Sant Sebastià és un 27% més cara, Barcelona un 26,14%, Madrid un 21,60% i Palma de Mallorca un 17,50% que la mitjana nacional.

A aquestes quatre ciutats turístiques li segueixen Bilbao (+13,04%), Toledo (+12,16%) i Santander (+0,265) com algunes de les localitzacions on ens pot sortir més car passar les nostres vacances d’estiu, mentre que A Corunya (-1,17%), Almeria (-1,39%) i Alacant (-4,91%) ocupen les posicions vuitena, novena i desena entre les deu ciutats més cares. Val a dir, però, que aquestes tres darreres ciutats tenen preus per sota de la mitjana.

El rànquing de les deu ciutats més barates on poder passar uns dies aquests mesos de juliol i agost sense que ens faci mal la butxaca tenen com a líders Sevilla (-21,7%), Còrdova (-16,39%), Salamanca (-15,6%) i Màlaga (-12,5%). Les segueixen Burgos, en el cinquè lloc i un 10,82% per sota del preu mitjà nacional; Zaragoza (-7,67%), València (-7,09%), León (-6,35%), Oviedo (-5,18%) i Granada (-4,98%).

Aquest estudi analitza el cost mitjà d’estiuejar en les 20 ciutats més visitades pels turistes nacionals a internacionals durant els mesos de juliol i agost. Per determinar quins són les localitats més cares i més barates s’ha calculat la diferència que hi ha respecte a la mitjana de totes elles en cadascuna de les variables analitzades. En concret s’han analitzat set productes i serveis de tres categories: la reserva d’un allotjament, el transport públic i privat, així com les opcions d’oci (preu d’un sopar per a dos, d’una copa i d’una cervesa).

I que seria de l’estiu sense les estones a la terrassa o xiringuito de platja? A l’hora de prendre una copa, Madrid és la ciutat amb els preus més cars amb 10 euros per beguda (n 47,2% sobre la mitjana); mentres que Salamanca la més econòmica amb 5,19 euros per copa (un 23,5% menys). En el cas d’una cervesa, la més cara és també Madrid, amb un preu de 5,45 euros per botella (+57,5 per cent) i la més barata Sevilla, amb un cost d’1,69 euros (-51,1 per cent).

trUnes ciutats espanyoles poden resultar molt més cares que d’altres, tal com mostra l’estudi realitzat per la pàgina kelisto.es; tot i això, els viatgers encara tenim les facultats per poder convertir les nostres vacances nacionals en quelcom més econòmic. Disposes de molts trucs per estalviar durant les vacances d’estiu, aconseguir vols més reduïts o estalviar en gasolina. Tot i que decideixis passar les vacances a una ciutat cara, podràs estalviar si t’ho proposes.

Transport públic i privat per moure’s per la ciutat

Un dels punts analitzats per l’informe ha estat el cost de desplaçar-se per cadascuna de les ciutats tant en transport públic com en privat. En relació al transport públic, el bitllet senzill d’autobús té un preu mitjà d’1,35 euros en les 20 ciutats analitzades; però no a tots els llocs es paga el mateix sinó que aquelles ciutats més turístiques tendeixen a tindre els preus més elevats per moure’s en la xarxa de transport públic.

Així doncs, Barcelona és la ciutat més cara per adquirir aquest tiquet (2,15 euros, un 59,2% més que la mitjana), seguida per Sant Sebastià (1,65 euros, un 22,2% més) i Madrid, Palma i València (1,50 euros, 11% més); seguint la tendència a ser les ciutats més cares en les que passar l’estiu. En canvi, Burgos (1,00 euros, un 25,9% menys que la mitjana) i Almeria i Salamanca (1,05 euros, un 22,2% menys) són les ciutats amb preus més econòmics.

Pel que fa al transport privat, llogar un cotxe durant una setmana a l’agost té un cost mitjà de 205,42 euros per automòbil, si bé aquesta quantitat pot variar en funció d’altres factors. Mirant el mateix model o estil de cotxe, la ciutat més cara per moure’s amb cotxe de lloguer és Toledo, amb un cost de 360,1 euros per setmana, un 75,3% per sobre de la mitjana. La segueixen León, amb un cost de 258,18 euros (+25,6%) i Salamanca, amb 250,8 euros (+22,1%).

Per la seva banda, la ciutat més per llogar un cotxe és Màlaga, amb un preu de 70,09 euros, un 65% per sota de la mitjana nacional per fer-se amb un cotxe durant una setmana a l’Agost. Altres localitzacions on resulta molt més econòmic llogar un vehicle privat per moure’s per la ciutat i els seus voltants són Alacant, amb 109,5 euros (-46,% que el preu mitjà nacional) i València, amb 125,2 euros (-39%).

Imatge: © Botond

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Quines són les ciutats espanyoles més cares on passar les vacances?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio