Ciutats

Recorre l’essència de ‘El Perfum’ per Barcelona

By , on 6 de desembre de 2006

ArqueraEncara que ambientada en París, la recentment estrenada película de ‘El Perfum’, basada en la fantàstica novel·la de Patrick Süskind, va rodar alguna de les seves escenes a Barcelona. Si els ve de gust recòrrer els indrets de la Ciutat Comptal que el director alemany Tom Tykwer va escollir per l’ocasió, llegeixin les pròximes línies i preparin el seu mapa.

Tres llocs, tot i que també es va rodar en alguns altres més, poden fer-los reviure l’ambient tan especial, envoltat de perfums, fragàncies, olors desagradables i excitants que transmet la pel·lícula.

En primer lloc, vagin al Barri Gòtic de la ciutat, al casc antic. Allí, carrers estrets, oscurs i en ocasions solitaris els faràn sentir moltes de les sensacions que es perceben en la pel·lícula. Per exemple, quan el nostre protagonista, Jean-Baptiste Grenouille, perseguiex a la bella pèl-roja de qui s’obsesionarà fins al límit. El carrer Ferran, que connecta amb la Plaça Sant Jaume entre d’altres, va ser una de les que va recrear els pudents carrers de París del segle XVIII.

Després, una altra parada serà el Poble Espanyol, a la muntanya de Montjuïc. Allà es va rodar la sorprenent escena final, que no desvetllarem per no treure-li emoció a aquells que no l’hagin vist. La plaça del Poble va permetre que els 750 figurants de l’escena puguèsin reproduir un dels moments àlgids de la novel·la.

Per últim, el laberint d’Horta és un altre dels punts màgics de la pel·lícula, on es produeix el sopar entre els nobles parisins. Entre el perfecte verd retallat del laberint, els joves s’endinsen per jugar i regalar-se mirades.

A més dels tres punts clau, altres com la Plaça Reial, l’esglèsia de Sant Felip Neri o la plaça de la Mercè també són escenaris de la pel·lícula. Gràcies a la companyia teatral La Fura dels Baus, els gairebé 5.000 figurants de les escenes rodades entre Barcelona i Girona van poder compondre un paisatge gairebé exacte al que Süskind va voler en la seva novel·la.

Més informació sobre El Perfum, la pel·lícula

Trailer de la pel·lícula

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Recorre l’essència de ‘El Perfum’ per Barcelona”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio