Ciutats, Turisme i art

Recorrent els castells de Castella i Lleó

Turisme de castells
By , on 17 de juny de 2010

Alcázar de Segovia

Fa uns dies us vaig proposar una ruta en bici pels castells de la Segarra, avui però, no ens farà falta la bicicleta, ja que em sembla que seria massa arriscat anar amb bici cap a Castella i Lleó, però bé, si hi ha algú excessivament motivat que se’n senti capaç, que ens expliqui la seva experiència. Així que tots aquells que sentin que en una vida anterior van formar part de la noblesa que es preparin, perquè pot ser troben el castell on van viure.

Així doncs, avui la cosa va de castells. Aquests edificis formen part de les restes més glorioses del passat històric de la comunitat de Castella i Lleó. És troben omnipresents en el seu paisatge i és que en podem trobar uns 300. Naturalment d’aquests 300 castells, alguns es conserven en perfecte estat, d’altres són inaccessibles ja que es troben retirats dels nuclis urbans i en alguns casos només queden vestigis del que un dia van ser. Per aquesta raó, i pensant que no hi ha temps de visitar-ne 300, he decidit fer-ne una tria. Aquesta elecció ha estat segons el meu gust, tenint en compte les meves preferències però és necessari que sabeu que podeu triar-ne d’altres.

En primer lloc, a Segovia podeu visitar el castell de El Alcazar. La seva primera torre de l’homenatge és atribuïda a l’època d’Alfons X, és de planta rectangular i recorda a algunes construccions militars franceses del segle XIII. L’any 1412 es construeix una altra part, coneguda com la Galera (molt influenciada per l’art mudèjar) o també anomenada salón de los Embajadores. Un detall curiós és que l’any 1681 un incendi va destruir les cobertes de la torre de l’homenatge, i aquest incendi va provocar que és fes una obra de restauració força important. Tot i així és impressionant veure aquest castell.

Un altre dels castells que podeu visitar és a Valladolid, i és conegut com el castell de La Mota. Es troba al poble de Medina del Campo y és un dels castells més grans de Castella i Lleó. Data dels segles XIII, XIV i XV, amb importants obres realitzades peles Reis Catòlics del segle XV.

I per acabar, podeu visitar un altre castell a Palència, conegut com el castell d’Ampudia. És una fortalesa d’estil gòtic que es va construir al segle XV pels descendents de Pedro Garcia Herrera, Mariscal de Castilla i nebot del Bisbe de Palència, Sancho de Rojas. Com qualsevol altre castell la seva llarga vida està molt relacionada amb les diferents famílies nobles que l’han habitat. Així que si sents que en una vida passada formaves part de la noblesa, pot ser aquest castell un cop va ser teu.

Foto: Alaskan Dude en Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Recorrent els castells de Castella i Lleó”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio