Ciutats

Rutes i passejades per Còrdova

Passejades nocturnes guiades, la ruta romana de Còrdova... el ventall de possibilitats és enorme
By , on 31 de desembre de 2011

Poques ciutats organitzen tantes activitats i esdeveniments com Còrdova. Per tal que el visitant s’endinsi dins la cultura, les tradicions i la història de la ciutat el seu Ajuntament prepara excursions guiades i passejades i activitats variades. Aquests són només alguns exemples de la gran diversitat de plans i rutes que pots fer si visites la ciutat andalusa.

Descobreix els detalls de Còrdova amb les rutes guiades

•Ruta de la Còrdova romana: Aquesta passejada trasllada al visitant al segle I d.C; una de les etapes més apassionants i mogudes de la història de Còrdova, tot i que no la més coneguda. I és que va ser en aquest segle el moment de màxim esplendor de la ciutat en l’època romana, quan es deia ‘Ciudad Patricia de Corduba’ i era la capital de la Hispania Ulterior. Durant la ruta, l’encarregat d’explicar-nos la història i els detalls de la mateixa serà un cordovès universal, Lucio Anneo Séneca, filòsof, polític i pare del pensament clàssic juntament amb Plató, Aristòtil i Sòcrates.

•Medina Azahara: A uns 8 quilòmetres de Còrdova trobem la fastuosa i misteriosa ciutat que Abd-al Rahman III va manar construir als peus de Serra Morena. La tradició popular afirma que després que Abd-al Rahman III s’autoproclamés califa i governés durant vuit anys, va decidir edificar una ciutat en honor a una dona, Azahara. Tot i el romanticisme d’aquesta història, estudis recents han aportat proves de que la causa que va impulsar al califa a construir la ciutat: una mostra de poder del recent creat Califat Independent d’Occident, fort i poderós.

Per poder visitar aquesta ciutat en ruïnes hi ha un bus diari que recorre els quilòmetres que separen les dues ciutats. De dimarts a divendres i els diumenges i festius tenim l’opció d’agafar el de les 9:30 i tornar a les 13 hores agafar el de les 10:15 i tornar a les 13:45. Els dissabtes, en canvi, hi ha un bus més que surt a les 15h. de Còrdova i torna a les 18:30. El dilluns el monument està tancat.

•Passejos per Còrdova: Una excursió molt recomanable per conèixer la ciutat. A última hora de la tarda, primera de la nit comença una visita guiada a peu pels carrers de la ciutat que durarà aproximadament 2 hores. En aquest temps es veuran els principals carrers, places i llocs d’interès del casc antic de Còrdova, tot amenitzat amb actuacions de personatges històrics i una parada a una taverna típica de la zona per degustar una copa i una tapa. Per fer aquesta passejada hem d’apuntar-nos a qualsevol oficina de turisme de la ciutat i acudir a la ‘Plaza de las Tendillas’ a l’hora acordada.

Has fet alguna d’aquestes excursions? Què t’han semblat? Explica’ns-ho!

Imatge | Antonio Herencia

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Rutes i passejades per Còrdova”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio