Ciutats, Turisme i art

Santa Anna, un parèntesis dins del moviment

By , on 21 de desembre de 2008

Mig perdut, passejo indecís pels carrers del centre de la gran ciutat, Barcelona. Vila oberta al mar, còmplice del mediterrani, n’extreu les essències més pures i sàvies. I és de Barcelona del que us vull parlar, però d’una Barcelona diferent, poc coneguda, curiosa, plena d’encant i sorpresa. La  Barcelona d’ahir, d’avui i de sempre. Esteu on esteu, preneu un dels vols barats a Barcelona i acompanyeu-me…

Si desorientats de tanta fotografia, sorolls contaminants o simplement de caminar sempre per entre els mateixos carrers…

Molt a prop, a tocar de plaça Catalunya, i a quatre pases del Portal de l’Àngel, descobrim, a través d’un vell portal la parròquia de Santa Anna, bressol dels significats de pau i calma aquest indret ens transporta a la Barcelona medieval del segle XI. L’església, el claustre, la plaça, formen un conjunt indivisible només protegit per l’altura dels edificis moderns que l’envolten, com si en el transcurs dels anys haguessin pretès guardar i conservar  l’essència indòmita d’aquesta petita parròquia.

[ad]

La placeta, només pertorbada per quatre cotxes atrotinats que han quedat en l’oblit, abraça amb elegància l’entrada discreta però solemne al interior de l’antic monestir,  que acull també un xiprer que reivindica majestuosament la seva presència apuntant ben amunt al cel. I just al costat de l’altívol arbre, una obertura metàl·lica ens permet divisar el petit claustre del segle XIII, ara un xic abandonat però que continua alliberant encara sensacions de repòs i benestar.

Poca és la gent que s’endinsa a creuar aquest espai, potser per desconeixença… Però de ben segur que els pocs que ho fan, troben en aquest racó l’excusa perfecte per seure en un banc i deixar-se endur pels aires d’història que s’hi respiren, i quan extasiats s’aixequen retornen al tràfec amb un sentiment diferent.
Així que descansats ja, és hora de tornar a la vida real i deixem aquest indret on la pau i la tranquil·litat restaran  per sempre inalterables al moviment de la gran ciutat.

Aquesta és doncs, una proposta diferent, una proposta que vol reivindicar la descoberta de llocs interessants i plens de història que sovint queden oblidats o eclipsats per la proximitat d’altres espais més turístics. És per això que des del portal viatjar.cat us animem a fer de turistes per les vostres ciutats, a que recorregueu els carrers del vostre poble en busca d’allò que sempre ha estat allà però que mai us havieu parat a observar o descobrir. Podreu trobar nous i màgics espais?

Ànims i bons viatges!

Ubicació de la plaça al google maps.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Santa Anna, un parèntesis dins del moviment”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio