Ciutats

Santiago, més que el final del camí, el principi d’una història

By , on 25 de octubre de 2012

Catedral de Santiago

La catedral de Santiago, un centre espiritual amb dos mil anys d’història, un conjunt heterogeni d’espais i elements estètics desd d’on es emana tota la extraordinària vivència compostelana. Milers de visitants traspassen anualment les seves portes i queden enlluernats amb la seva bellesa.

Diuen que poques persones deixen el camí per voluntat propia, i que la majoria repeteixen. Un camí que culmina amb la visita a aquesta catedral, la qual cosa no significa el final del peregrinatge, sinò el principi d’una visita a Santiago, una ciutat on hi ha molt per aprendre.

Els viatges Santiago són sempre un plaer per tot els sentits, ja que ofereix molt més del que els viatgers poden esperar. Té nombrosos monuments: el Pazo de Feixoo, un palau urbà barroc, obra de Domingo de Andrade i que data de principis de segle XVIII; l’esglèsia i el convent de Santo Domingo de Bonaval, construida al segle XIV sota l’estil gòtic amb reminiscències romániques; la casa gòtica, també coneguda com a Casa do Rei Don Pedro, una mostra de l’arquitectura civil compostelana del segle XIV, i el Convent de Santa Clara, amb origen al segle XIII i reconstrucció barroca, realitzada per Pedro Arén; entre molts d’altres.

Tampoc queden enrere els seus parcs i jardins, ja que és una ciutat envoltada per espais verds. El conjunt format pel parc de l’Alameda, el robledal de Santa Susana i el Campus Universitari Sud, més els parcs de Santo Domingo de Bonaval i de Belvís és ja conegut com a jardins històrics , i segueixen estant entre els llocs més visitats de tot Santiago.

Però per gaudir de les millors vistes, res com els seus miradors. En aquest punt cal recordar que la ciutat va nèixer entre turons que actualmente composen l’original horitzó de Santiago, amb una riquesa de paisatge digne d’admirar. Dues són les belleses que més captiven des dels miradors: la impressionant catedral i la simbiosi entre la urbe amb el seu entorn natural.

A més a més, Santiago també ofereix divertides opcions per sortir de nit, sempre hi ha locals oberts, ja que, com diuen els seus ciutadans, “mai dorm del tot”. Tanmateix, no és necessari agafar ekl cotxe per moure’s pels llocs de moda, ya que es pot recòrrer a peu, de manera agradable i molt segura. I com no parlar de la seva gastronomía? Impossible que no es faci la boca aigua amb els seus plats de peix, el seu abundant marisc i, com no, la seva tarta. És pot demanar res més?

Foto: mariosp

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Santiago, més que el final del camí, el principi d’una història”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio