Ciutats

Sevilla, la ciutat de les mil meravelles

By , on 19 de novembre de 2012

Plaça Espanya de Sevilla

Ben és cert que a España hi ha moltíssimes ciutats que cal veure per la màgia que desprenen, però també és un fet innegable que algunes són de visita gairebé obligada. És el cas de Sevilla. Els viatges a Sevilla uneixen l’encant d’Andalusia, amb el seus amigables habitants, la seva gastronomia i l’alegre ambient; amb un monuments i una historia difícils d’oblidar.

La seva catedral, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’ant 1987, és la catedral gòtica més extensa del món, i la tercera més gran de tots els centres religiosos. Va començar a construir-se l’any 1433 sota l’estic gòtic tardà, però les remodelacions que ha patit arran dels segles han permès que tingui diferents tipus d’arquitectura, com gòtica, renaixentista, barroca, acadèmica i neogòtica.

La tomba del viatger i descobridor Cristóbal Colòn, es troba al braç dret de la catedral, a un mausoleu obra d’Arturo Mélida. El campanar d’aquesta catedral es l’arxiconeguda Giralda, la torre més representativa de tota la ciutat. Aquesta, que medeix 104 metre d’alçada, consta de tres cossos escalonats, i 25 campanes, cadascuna betajada amb un nom. D’arrels absolutament musulmanes, la Giralda també va ser declarada Patrimoni Nacional el 1928, i desde 1987 forma part de la llista de Patrimonis de la Humanitat.

Per la seva banda, l’Alcázar de Sevilla és el palau real en actiu més antic d’Europa. Els àrabs van ser qui van comenzar a utilizar-lo com a residència dels seus líders l’any 720. Més tard, després de la Reconquista al 1248, es va convertir en l’allotjament del rei Fernando III de Castilla. Després d’ell, molts més monarques i membres de la casa reial  s’hi hospeden en ell quan visiten la ciutat i decideixen dormir en ella. A més, el seu conjunt monumental i els seus jardins, també declarats patrimoni de la Humanitat, s’utilitzen per a realitzar actes institucionals i exposicions.

També mereix una menció especial la plaza d’Espanya, un espai monumental obert rodeat d’un impressionanr edifici semicircular d’estil regionalista. La seva superfície abarca 50.000 metres quadrats, dels quals, 31.000 son espai lliure, per la qual cosa és un plaer caminar per ells, gaudint de tots els detalls de l’edifici, que compta amb una barreja d’estil mudéjar, gòtic i renaixentista.

Podriem destacar moltíssimes coses d’aquesta preciosa ciutat, però no acabariem mai. Així doncs, escollirem la Torre de l’Or com a últim emplaçament al qual hauriem d’anar. És tracta d’una totrre albarrana situada al marge esquerre del riu Guadalquivir. S’ha demostrat que la seva característica brillantor és deguda a una barreja de morter de calç i palla premsada.

Es per tot això que unes vacances a Sevilla són una ocasió ideal per gaudir d’impressionants moviments alternant la visita d’aquests amb tot allò inoblidable que ofereix Andalusia.

Foto: rubenvike

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Sevilla, la ciutat de les mil meravelles”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio