Ciutats

Solsona, la importància del patrimoni històric

Esglésies, edificis, claustres, patis... tot a l’abats dels nostres ulls!
By , on 30 de setembre de 2011

A la Catalunya central, a la comarca del Solsonès, entre l’alt Urgell, el Berguedà, el Bages, l’Anoia i la Segarra es troba una bonica capital de comarca on una gran riquesa de patrimoni històric i cultural descansa entre la calma de les seves gents. A Solsona no hi arriba cap tren, pel que l’accés es fa única i exclusivament per carretera, per això, si vols arribar a aquesta fantàstica ciutat hauràs d’agafar el cotxe o l’autobús.

Afores de Solsones amb la Serralada del Cadí de fons

Cada dissabte i diumenge, així com els festius, es fa una visita guiada pels racons més típics i emblemàtics de la ciutat a les 11 del matí. La visita inclou veure el Pou del Gel, la catedral, els claustres i les restes d’una casa artesana del s. XIV, així com altres punts d’interès. Dura una hora i mitja i comença al Centre d’Interpretació del Solsonès. El preu del tiquet general de la visita és de 7 euros, 5 per jubilats i estudiants i gratuït pels nens menors de 12 anys. Existeix l’opció de fer una volta més extensa si es reserva la visita amb tres dies d’antelació.

Entre els punts més importants que es veuen en aquesta visita guiada, tot i que també hi podem anar lliurement, es troben:

-El pou de gel: És una estructura de planta circular coberta amb una cúpula, que servia per emmagatzemar el gel obtingut del riu Negre o del forat de la Bòfia. S’utilitzà des del segle XVII fins al XIX i durant els mesos més freds el gel s’hi emmagatzemava, es conservava a l’interior i es comercialitzava des de la primavera fins a Tots Sants. Els dissabtes es pot visitar des de les 11 del matí fins la 1 del migdia i des de les 5 de la tarda fins les 7; els diumenges i festius l’horari és únicament d’11 a 13.

-La Catedral: El conjunt catedralici sobresurt no sols pel seu significat religiós, que també, sinó pel seu interès cultural i artístic. De la primitiva església romànica (1070-1163) encara se’n conserven notables testimonis com són els tres absis, el campanar, el claustre, el celler i el menjador dels canonges, que és l’actual sala dels Sants Màrtirs. La catedral actual és d’estil gòtic, començada a finals del segle XIII i acabada al segle XVII. La porta exterior de la plaça de l’Església és neoclàssica (1780) amb un relleu de sant Agustí en èxtasi, a la plaça de Palau hi ha la façana barroca de l’Assumpció (1769) i en aquesta mateixa plaça hi ha el Palau Episcopal. Els horaris per entrar dins la catedral són de 9 del matí a 1 del migdia i de 4 de la tarda a 8 els dies laborables i de 8 a 13 i de 16 a 18 els festius.

Encara no tens les maletes a punt?

Foto: Carquinyol a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Solsona, la importància del patrimoni històric”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio