Ciutats, Escapa't!, Imatges del món

Tànger, la ciutat mítica

By , on 30 de abril de 2007

Tànger és una d’aquelles ciutats oblidades, que hom la té com una ciutat de pas, sembla una ciutat que ningú li presta atenció, però que quan hi vius i hi respires aquell aire mentre passeges per la seva medina, segur que no la pots tornar a oblidar.

Posta de sol a Tànger

Situada al nord-oest del Marroc, sobre la mateixa punta de l’estret de Gibraltar hi trobem la ciutat de Tànger. Fundada el 1450 abans de Crist pels fenicis, ha vist passar per les seves terres totes les cultures de la Mediterrània. Actualment és una ciutat on hi conviuen les religions musulmana, cristiana i jueva, i hi ha vist artistes com Paul Bowles o fins i tot, els mateixos Rolling Stones.Tànger

Amb la seva típica medina marroquina, el petit zoco i el gran zoco, runes romanes, i sobretot el fet de ser el balcó de l’estret de Gibraltar la fa una ciutat especial on la vida és tranquil.la, pausada, i on no saps massa bé per què, però t’hi sents com a casa.

Cafè HaffaÉs imprescindible anar a prendre un te de menta (ensucrat a l’estil del nord del Marroc) al Cafè Haffa, amagat entre els seus estrets carrers de color blanc. Des d’allí és des d’on es pot divisar Espanya a tocar, des d’on somien molts dels africans que intenten creuar l’estret de Gibraltar. Però la sensació de tenir l’oceà Atlàntic a l’esquerra, el mar Mediterrani a la dreta i sobretot gaudir de l’ambient que s’hi aplega mentre es pon el sol és indescriptible.

Com narra l’escriptor Mohamed Chukri, Tànger és una ciutat mítica, i el mite no s’explica. Un poble, una ciutat sense mite és un poble mort. Tots estem lligats a mites: sigui Déu, sigui un tabú, un costum, un ritu. Quan es vol explicar el misteri, deixa de ser misteri. El mite no s’explica, s’ha de quedar tancat dins del seu secret. A aquesta ciutat, a Tànger, no se li ha de fer cap autòpsia per saber què hi ha al darrere, s’ha de mantenir amb tot el seu misteri.

Comment | Trackbacks Closed.

2 Comments en “Tànger, la ciutat mítica”

1

viva tanger
y gracias por estas palabras, aunque no intiendo bien el catalan
y viva barcelona badalona lloret de mar y port de la selva deu

2

me a encantado

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio