Ciutats

Terrassa, on neix l’hoquei

El C.D Terrassa Hoquei és l’equip degà de la lliga espanyola
By , on 6 de setembre de 2010

Camp d'hoquei herba

Si existeix una ciutat a Catalunya fàcilment identificable amb un esport, aquesta és sense cap dubte Barcelona. La ciutat comtal es famosa a nivell mundial per el F.C. Barcelona, però no és l’única de Catalunya íntimament relacionada amb un equip. I és que si en alguna cosa són polifacètics els catalans és en l’esport. Barcelona, Badalona, Granollers o Terrassa, per exemple, són seus d’equips de diferents esport amb una gran projecció. A Barcelona, per ser la més gran i la capital, són coneguts els equips de futbol o bàsquet, entre molts d’altres; a Badalona, l’equip de bàsquet DKV Joventut es capaç de moure masses; així com l’equip d’handbol de Granollers o el d’hoquei a Terrassa.

Aquest últim, precisament enguany, compleix cent anys. Cent anys des que el 1990 un grup de joves de l’Ateneu Calasanci creaven el primer equip d’hoquei d’Espanya; el que avui dia és el C.D Terrassa Hoquei.
Tot i que va començar com un club humil amb unes instal•lacions petites, amb motiu del cinquanta aniversari l’Ajuntament de Terrassa li va cedir part d’uns terrenys destinats a construir una zona esportiva municipal. Així poc a poc, el club va anar creixent i acollint diferents esports, com el tennis, el frontó o el pàdel.

Tant l’equip d’hoquei masculí com el femení han aconseguit, a través dels anys, nombrosos premis i bones classificacions, tant en el Campionat de Catalunya, com a la Copa del Rei, a la lliga Nacional i a la Copa i Recopa d’Europa. Un perfecte palmarès per un club amb tradició i saber fer.

A més dels campionats en els que l’equip és el C.D Terrassa Hoquei, el club nodreix de manera permanent a la selecció espanyola, també en els Jocs Olímpics. En aquesta competició mundial hi començà a haver presència terrassenca des del 1928, quan Francesc Roig i Ventura participà en els jocs d’Amsterdam. L’última presència ha estat la d’Esther Termens i Cañabate, que participà en els jocs del 2004 a Atenes i el 2008 a Beijing. Tota una història per un club que des dels seus inicis, i com qualsevol club esportiu, vol fer-se un lloc entre els grans. Ara per ara, han aconseguit que tota una ciutat es relacioni amb un equip.

Veiem així com un altre tipus de turisme és l’esportiu, molt recomanable tant pels visitants com pels amfitrions, i és que mai sabem d’on i per quin motiu decideixen visitar-nos les persones de fora les fronteres. A vegades serà per una catedral romàtica i d’altres per un equip que fa història.

Foto: David Hawgood a Geograph

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Terrassa, on neix l’hoquei”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio