Ciutats

Toledo celebrarà la Festa Jueva de les Llums del 7 al 15 de desembre

La Hanuká il·luminarà els carrers de Toledo
By , on 11 de desembre de 2015

toledo

L’Ajuntament de Toledo celebrarà, del 7 al 15 de desembre, la Festa Jueva de les Llums, el Hanuka, per potenciar turísticament el llegat sefardí de la ciutat i donar-ho a conèixer entre els toledans. Tanmateix, l’Ajuntament espera potenciar la imatge de Toledo com una ciutat d’interès turístic nacional i atreure a un bon nombre de visitants amb aquesta celebració de llums i sons.

La celebració començarà amb l’encès de lluminàries referents a la cultura jueva per al barri de la Jueria, que abasta de l’església de Sant Joan dels Reis fins a la sinagoga del Trànsit, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat. La Festa Jueva de les Llums ha arrancat des del dia 7 de desembre i continuarà fins al proper 15 de desembre, tot i que les principals activitats es duran a terme aquest cap de setmana.

El Hanuká és una tradició hebrea “molt alegre” que té en els nens el principal centre d’atenció, per la qual cosa una altra de les activitats serà ‘Escenes de Hanuká’ que tindrà lloc el dissabte, 12 de desembre, i comptarà amb jocs, cercaviles, màgia, música i la lectura de contes infantils en espais del barri jueu. En finalitzar cada activitat, es lliurarà als assistents una vela que amb la qual es conformarà posteriorment en el passeig del ‘Tránsito del Candelabro’ de set braços propi de la cultura hebrea.

El Museu Sefardí de Toledo també ha anunciat que es sumarà a aquesta programació amb recorreguts temàtics guiats, tallers al matí i a la tarda per als nens; amb una especial atenció a la música. Com a exemple, el proper dia 12 tindrà lloc el concert de ‘Píndoles musicals’, a càrrec de Projecte MUSAE; mentre que per al dia 13 s’organizarà el ‘Concert de Cançons sefardíes’, del Cor Hora Ludens, el dia 13, tots dos a la Sala d’Oració de la sinagoga del Trànsit a les 12.00 hores.

Per la seva banda, el Patronat de Turisme també ha organitzat visites guiades gratuïtes, des del dilluns 7 al dissabte 12 de desembre, a les 17.30 hores, en les quals es pot participar prèvia inscripció en l’oficina d’informació de l’Ajuntament. El programa tampoc obvia la importància de la gastronomia a Toledo i inclou una degustació de formatges kosher i dolços típics de la Festa Jueva de les Llums en el restaurant Majaluz-La Perdiz, del 7 al 13 a les 13.00 hores. El mateix establiment oferirà al llarg un seguit d’esmorzars especials típicament jueus.

Imatge: MonicaLoreto

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Toledo celebrarà la Festa Jueva de les Llums del 7 al 15 de desembre”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio