Ciutats

Toledo i Huelva, finalistes per ser la Capital Espanyola de la Gastronomia 2016

El guardó va per la cinquena edició
By , on 16 de octubre de 2015

cubiertos

Les ciutats de Toledo i Huelva han presentat la seva candidatura a l’elecció com a Capital Espanyola de la Gastronomia 2016. Altres tres ciutats com Almeria, Gijón i León havien expressat, a través de declaracions públiques dels seus màxims dirigents, la seva voluntat de participació, encara que finalment no s’ha formalitzat. El jurat deliberarà entre quina de les dues ciutats serà la capital gastronòmica espanyola aquest 2016, realitzant-se la votació el proper 6 d’octubre.

La proclamació de la nova Capital Espanyola de la Gastronomia 2016 serà a les 13h del dia 6 d’octubre a Madrid, que aquest any ha quedat resumit en un duel final entre la ciutat castellana Toledo i l’andalusa Huelva. Tot i que ja coneixerem quina de les dues ciutats és la guanyadora d’aquest honor a primers d’octubre, la ciutat triada no iniciarà el seu “mandat” fins a l’1 de gener; data en la qual finalitza la vigència de l’actual Capital Gastronòmica, Càceres.

El guardó de ‘Capital Espanyola de la Gastronomia’ anirà amb aquesta elecció per 5ª edició, essent un premi que promocionen la Federació Espanyola d’Hostaleria (FEHR) i la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme (FEPET). En concret, el copresident del Jurat, Mariano Palacin (FEPET), ha explicat que des de l’organització “observem amb satisfacció” que el certamen “s’ha consolidat com la plataforma més eficaç per a la promoció del turisme gastronòmic a Espanya”, despertant un gran interès.

Fins al final, cinc ciutats han expressat el seu interès per participar. Hi havia ganes d’optar al guardó encara que el calendari no hagi ajudat molt, ja que algunes ciutats finalment han optat per ajornar la seva candidatura per al proper any, a la vista del poc temps disponible per elaborar l’exigent Dossier de Candidatura requerit.

Per la seva banda, José María Rubio, president dels hostelers espanyols, s’ha felicitat per “l’origen divers” de les ciutats candidates a ser nombrades Capital Espanyola de la Gastronomia, ja que mostren “cinc conceptes molt diferenciats de la cuina espanyola“. Tot i aquestes diferències a l’hora de cuinar, Rubio ha recordat que totes les candidatures tenen en comú “el seu compromís per fer de la restauració i la gastronomia el ganxo principal per atreure turistes a les seves ciutats”.

I tu, quina creus que hauria de ser la Capital Espanyola de la Gastronomia?

Imatge: artemtation

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Toledo i Huelva, finalistes per ser la Capital Espanyola de la Gastronomia 2016”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio