Ciutats, Consells per a viatjar, Turisme i art

Torre de Pisa: mai caurà i sempre et sorprendrà

By , on 22 de gener de 2009

Endinsar-se a la Toscana italiana implica deixar-se portar per la frondositat dels seus paisatges. A tocar del riu Arno es situa Pissa, una de les ciutats més conegudes i d’Itàlia per l’encent de la seva emblemàtica Torre inclinada o, el que és el mateix, el campanari de la catedral. Amb una població de prop de 100.000 habitants, Pissa compta a més amb un gran número d’universitaris.

A pocs kilòmetres d’arribar a aquesta ciutat mediterrània, fundada pels estruscos i posteriorment aliada de Roma, es divisa ja la silueta d’aquest monument arquitectònic que no deixa indiferent a ningú. Amb poc més de 55 metres d’alçada, quasi 15000 tones de pes i un total de 294 escales, la Torre de Pisa s’integra en el Camo dei Miracoli (Camp dels Miracles) juntament al Duomo (Catedral) i el Baptisteri. Una fusió d’elements artístics que cal contemplar, almenys, un cop a la vida.

Ja a la ciutat no és difícil trobar el Camp dei Miracoli donat que l’elevat número de turistes ens condueix directament fins el nostre destí. La majestuositat de la Torre, declarada el 1987 Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, no seria possible sense el recolzament visual i arquitectònic del Duomo i el Baptisteri, que concedeixen a aquest escenari una elegància abrumadora.

[ad]

Sense cap dubte, cal contemplar la Torre des de lluny i, si pot ser, a la tarda, per a apreciar el seu esplendor i la seva inclinació, que no és ni més ni menys de que cinc metre sobre el seu eix principal- Però l’efecte augmenta si t’apropes a la plaça i et preguntes com es pot aguantar l’estructura sense caure. I aquest és precisament l’èxit de la Torre. Diuen que Galileo Galilei va aprofitar aquesta imperfecció per a experimentar amb la caiguda dels cossos, d’acord a les lleis de la gravetat.

Què pensaria el seu primer arquitecte, Bonanno Piasno, si fos testimoni de l’expectació que aixeca la Torre? Encara que el campanari va començar a construir-se el 1170, va haver d’esperar a alçar el primer pis per a que aquest monument arquitectònic comencés a inclinar-se per un defecte dels ciments.

L‘obra es va paralitzar i es va reiniciar molts anys més tard a mans de diversos professionals de l’arquitectura, fins que al segle XIV va quedar finalitzada. No obstant, a causa dels greus problemes de construcció ha estat reformada en nombroses ocasions. De fet, des de 1990 fins el 2002 va romandre tancada al públic mentre es realitzaven diferents tasques.

A més, pots gaudir dels jardins de la Plaça dei Miracoli, a la qual s’accedeix per la Porta de Santa Maria, empotrada a la muralla que envolta la ciutat. I si encara tens temps, és aconsellable endinsar-se a la ciutat de Pisa, localitzada en un important nucli de comunicacions, per a pasejar pels seus carrers empedrats i perdre’s en alguns llocs com la Plaça dei Cavalieri. L’estàtua de Cosme I presideix el lloc, punt de trobada per als estudiants, on s’emplaça el Palau dels Cavalieri, l’Església de Santo Estéfano i, molt a prop, el Palau del Rellotge. Altres aturades poden ser l’església de Santa Maria della Spina, la de Santa Catalina, o la de Sant Paolo a ripa di Arno.

De qualsevol manera, si a més d’enriquir-te culturalment també tens pensat relaxar-te a Pisa, estàs de sort perquè la seva platja La Marina, et farà desconnectar del mundanal soroll. En el tema gastronòmic, la Toscana Italiana té molt bona fama. A part de la pasta al dente i el tradicional menjar mediterrani, el peix és una altra de les especialitats. Atreveix-te amb un bon plat de pop o d’anguiles, acompanyat de vi de la Toscana. I si vols provar el deliciós sabor del Capuccino, una recomanació: el Piccolo Bar molt a prop de la Plaça dei Miracoli.

De cualquier forma, si además de enriquecerte culturalmente también tienes pensado relajarte en Pisa, estás de suerte porque su playa La Marina, te hará desconectar del mundanal ruido. En el tema gastronómico, la Toscana italiana tiene muy buena fama. Aparte de la pasta al dente y la tradicional comida mediterránea (aceite, verduras…), el pescado es otra de sus especialidades. Atrévete con un buen plato de pulpo o de anguilas, acompañado de un vino toscano, una exquisitez para cualquier paladar. Y si quieres probar el delicioso aroma del capuccino, una recomendación: el Piccolo Bar, situado muy cerca de las inmediaciones de la Plaza dei Miracoli.

Si vols més informació, consulta la Web de l’ajuntament de Pisa

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Torre de Pisa: mai caurà i sempre et sorprendrà”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio