Ciutats

Trujillo, terra de conqueridors i de pimentó

És el lloc de naixement de Francisco Pizarro, conqueridor del Perú, i a ‘El palacio Santaolaria’ hi trobareu el millor pimentó del món!
By , on 29 de desembre de 2011

Cada cop que viatjo per la península i em queda relativament a prop el poble de Trujillo, a Càceres, agafo el cotxe i faig li faig una visita. Per què? Per dues raons, per la bellesa que amaga i per carregar el rebost de pimentó, tant dolç com picant.

L'estatua de Pizarro és un dels símbols de Trujillo

El poble de Trujillo està més elevat que la resta de territoris del seu voltant, per això, així com ens hi aproximem anem albirant les seves fantàstiques torres i ruïnes, que es retallen sobre el cel. Es tracta d’un municipi de més de 9.000 habitants situat al sud-est de la província de Càceres famós per ser el lloc de naixement de Francisco Pizarro, conqueridor de Perú. De fet, la seva escultura eqüestre presideix la Plaça Major del poble, tot un símbol per els seus habitants.

Passejar pels seus carrers és com fer-ho per un conte medieval, en el que en qualsevol moment pot sortir per la porta d’una de les cases un cavaller de lluent armadura. Entre els punts d’interès més bàsics, dos destacats: la Plaça Major i el Castell, un antic alcàsser àrab. La primera és d’estil renaixentista i està rodejada de porxades; un fet que la caracteritza. En els seus orígens la plaça estava ocupada per artesans i comerciants, però amb el pas dels anys es van anat construint al seu voltant fantàstics palaus i cases senyorials, uns emplaçaments que encara a dia d’avui es conserven i converteixen aquesta plaça en el centre del poble i en el seu lloc més bonic. Com hem comentat abans és aquí on podem trobar l’estàtua eqüestre de Francisco Pizarro.

El segon lloc que s’ha de visitar de Trujillo és el seu castell, una fortalesa construïda entre el segle IX i XII situada a la part més alta de la ciutat, al turó ‘Cap de guineu’. El castell està construït en dos blocs i té al seu voltant diverses torres defensives, pel que fa a les restes més antigues de la construcció que es conserven, hi trobem dos aljubs àrabs. A més del Castell i de la Plaça Major, val la pena visitar l’església de Santa Maria i la de Sant Francesc.

Fins aquí, la primera raó per la que sempre que puc agafo el cotxe i visito Trujillo, però n’hi ha una altra no menys important, que també m’estira cap al poble: el seu fantàstic pimentó. M’agrada molt cuinar amb espècies i amb el temps he començat a distingir el sabor d’una bona espècia d’una altra més normaleta. A Trujillo ha estat, fins a dia d’avui, on he trobat el pimentó dolç i el salat més bo i aromàtic, i fins i tot us diré a quina tenda. Si us situeu al bell mig de la Plaça Major mirant l’estàtua de Pizarro, veureu a l’esquerra una petita tenda anomenada ‘El palacio Santaolaria’, entreu-hi i deixeu-vos recomanar pel seu dependent, no us decebrà!

Imatge | argazkiak

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Trujillo, terra de conqueridors i de pimentó”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio