Ciutats

Un passeig per Berlín

Visita la Porta de Brandenburg, la Illa dels Museus o l'Alexanderplatz
By , on 27 de setembre de 2013

El turisme urbà és una bona manera no només de descobrir la cultura i l’arquitectura d’una ciutat i un país, sinó també una forma de gaudir més de les vacances i endinsar-se en la vida diària dels seus habitants. Passejant pels carrers de les ciutats no només es poden visitar museus, sinó també conèixer parcs o edificis únics. Us proposem voltar una estona pels carrers de Berlín, la capital alemanya. És un destí preciós sigui l’època de l’any que sigui, perquè tot està envoltat d’art, d’obres de teatre, concerts, espectacles, festivals, òperes… Sempre activa pel què fa a activitats i propostes culturals, és una ciutat de contrastos degut al seu passat històric tant cru com és la II Guerra Mundial i la Guerra Freda.

Els seus carrers i les seves places són art i cultura en estat pur. Començant per les places, n’hi ha moltes per poder veure i passejar. L’Alexanderplatz és un dels punts de trobada més importants de la majoria de berlinesos i berlineses. Allà hi ha la Torre de Televisió de Berlín, construïda l’any 1969 i que és un dels edificis més elevats d’Europa. Allà s’hi van produir una gran quantitat de protestes contra el govern comunista durant la Guerra Freda.

Al centre de la capital, s’hi troba la coneguda com a Illa del Museus de Berlín, on hi ha una gran quantitat d’edificis on s’hi poden veure museus i exposicions. Degut a la II Guerra Mundial van quedar en un estat molt deteriorat, però ja s’han reconstruït (algunes obres han finalitzat recentment). És un complex de 5 museus considerat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Hi ha el Museu Antic, on hi ha mostres de l’antiga Grècia i Roma, o la Galeria Nacional de Berlín, on s’hi poden trobar les pintures i escultures realistes més importants del segle XIX
.

Un cop vistes les exposicions, és hora de caminar i passejar. L’Avinguda Kurfürstendamm és la més popular de Berlín. Començant a l’Església Memorial Kaiser Wilhelm s’estén més de 3 kilòmetres cap a l’oest. És a aquest barri on s’hi poden localitzar la major quantitat de botigues de moda, tant conegudes pels turistes, que consideren aquesta ciutat com la seu de la moda. Però també hi ha molts restaurants i bars on poder passar una estona, que s’hi van instal·lar quan encara era Berlín Occidental, a la Guerra Freda. Ara bé, tot visitant de Berlín ha de passar per la Porta de Brandenburg, símbol de la pau per sobre les armes, de 1791. És una de les antigues portes d’entrada de la capital i un símbol d’Alemanya. Sens dubte, hi ha molt per descobrir i visitar, només contemplant els carrers, els monuments i els edificis.

Foto de Jametiks a Flickr

Comments and Trackbacks closed.

Comments of “Un passeig per Berlín”

We have closed the comments.

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio