Ciutats

Un tour de la crisi econòmica pels indignats de Londres

By , on 23 de novembre de 2012
London Big Ben

Una ruta per veure la ciutat de Londres des d'un altre punt de vista no tant conegut

Quan anem de viatge, moltes vegades ens interessa realitzar tours per poder entendre en profunditat els trets més destacats de la ciutat o el destí que visitem. Ens volem centrar en un àmbit en concret per poder aprofundir més en la informació i tenir la sensació d’haver-ho entès bé (en comptes d’haver vist moltes coses però per sobre). La veritat és que a cada ciutat hi ha molts tours per realitzar, a partir d’estils arquitectònics o artístics, els monuments més destacats o per fets històrics. Però els temps canvien i també és interessant conèixer la situació actual de la ciutat des d’un altre punt de vista, més realista i actual.

Occupy London, els indignats de la capital britànica, organitzen un tour pels diferents punts més importants de la capital on es va originar la crisis econòmica actual. Ells mateixos expliquen que no són pas guies professionals, ni tampoc economistes professionals, però són gent ordinària que s’ha vist afectada pels efectes de la crisi financera i han volgut reaccionar. Òbviament, no és una guia formal i acaba per ser un col•loqui entre tots els participants on tothom mostra el seu punt de vista sobre la situació.

Els tours són completament gratuïts i, per anar-hi, només cal enviar un correu electrònic a occupylondontours@googlemail.com. Són molt personalitzats i es realitzen tant si hi van moltes persones com si només hi van dos o tres. Per tant, és fàcil poder negociar amb els indignats un dia per trobar-se i realitzar el tour. Malgrat això, a la seva pàgina web hi ha uns dies fixats en els quals es realitzaran les visites, per poder apuntar-s’hi si el dia us va bé.

A la ruta es visiten tres punts en concret. En primer lloc, està Canary Wharf, un districte financer ple d’edificis transparents amb moltes empreses i treballadors. Allà s’hi veuen les agències de rating i bancs, sens dubte el lloc més representatiu per il•lustrar l’origen de la crisi econòmica. Aquesta ruta dura uns 90 minuts aproximadament. En segon lloc està Mayfair (conegut per molts per ser una de les àrees més cares del Monopoly), un barri amb botigues de luxe, on es mouen més diners a tota la ciutat però d’una forma poc regulada pels interessos dels membres del partit conservador britànic o inclús el republicà nord-americà. I per últim, la ciutat de Londres, un tour de dues hores per tota la ciutat en general per veure de primera mà les conseqüències de la crisi econòmica en forma de pobresa i analitzar la història i l’origen d’aquesta situació.

És una bona manera d’aprendre i veure en primera persona la realitat econòmica actual, a part de conscienciar a la població per tal que reaccioni. Des d’Occupy London, demanen a la ciutadania que col•labori buscant informació, ajudant a publicitar-se o buscant més persones interessades en realitzar les guies.

Font: El País
Més Informació: Occupy London Tours
Foto de TJ Morris a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Un tour de la crisi econòmica pels indignats de Londres”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio