Ciutats, Consells per a viatjar

Un traçat alternatiu per fer el Camí de Santiago: la senda primitiva

Va ser el camí escollit per Alfons II el Cast per visitar la tomba de l'Apòstol
By , on 27 de setembre de 2010

El Camí de Santiago està senyalitzat per guiar als pelegrins

L’apòstol Santiago morí decapitat a Jerusalem per defensar la religió cristiana, els poderosos del territori no deixaren que el seu cos sortís de la regió per això un grup de cristians agafà el cos i el portà d’amagat fins a Galícia, on descansen les seves restes. Al segle IX es descobrí el sepulcre i començà la llegenda. La peregrinació que el cos de l’apòstol havia fet va ser imitada i persones de tots els racons caminaven per veure el sant. Així, les terres del nord d’Espanya veieren l’esplendor i s’ompliren de visitants i cultura. Al segle XVI però, la guerra va fer oblidar la peregrinació i els horrors i la decadència prengueren partit; no va ser fins fa relativament poc, a començaments del segle XX que la tradició es reprengué. No hi va haver un fet desencadenant sinó la suma d’admiradors del camí els que el feren renéixer.

Tot i que el nom que rep aquesta peregrinació és en singular no només hi ha un camí per arribar a Santiago, de fet n’hi ha tants com persones decideixen arribar-hi. Però és veritat que n’hi ha de més famosos que d’altres; el més conegut és sens dubte el que s’anomena Camí Francès que per els gals comença a Saint Jean Pied de Port i pels espanyols a Roncesvalles. Aquest traçat es fa en unes 31 etapes, consta de 775 quilòmetres i recorre tot el nord peninsular: passa per emplaçaments com Pamplona, el Pont de la Reina, Logroño, Santo Domingo de la Calzada, Burgos, Boadilla del Camino, León, Astorga, Ponferrada, Portomartín o Palas de Rei, per arribar finalment a Santiago de Compostel•la.

Però tot i que aquest és el camí més conegut n’hi ha d’altres igual de fantàstics i menys massificats. Un d’ells és el Camí Primitiu, la senda del primer camí conegut i que elegí Alfons II el Cast, al segle IX, per visitar la recent descoberta tomba. Aquest camí, més curt que el Francès, consta de 252 quilòmetres i 11 etapes; el punt de partida és Oviedo, des d’on comences a caminar i passes per Sales, Tineo, Pola de Allende, Fonsagrada, Lugo i Palas de rei. En aquesta última enganxes amb l’últim tram del Camí Francès i arribes, per fi, al teu destí.

Les motius per fer aquesta peregrinació són molts i cadascú té el seu, hi ha gent que ho fa per religió, altres per esport, però a tots els mou un gran esperit de superació, un esperit que fa que al Camí la solidaritat i el companyerisme siguin els protagonistes. Ah! I recorda que si et decideixes has de demanar un credencial per ser reconegut com a pelegrí, d’aquesta forma podràs allotjar-te en els diferents albergs que hi ha per tot el camí!

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Un traçat alternatiu per fer el Camí de Santiago: la senda primitiva”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio