Ciutats, Imatges del món, Turisme i art

Una mina esculpida en parets de sal

By , on 9 de novembre de 2007
wiel1

Les mines de sal de Wieliczka (a només 14 quilòmetres de Cracovia, Polònia) són un dels llocs més visitats pels turistes que van a la zona. Curiosament és un lloc que a uns encanta i uns altres preferirien no haver planejat anar mai. No hi ha punt intermedi, ni grisos entre el blanc i el negre. Per això, preferim que opineu vosaltres mateixos.

Avui pertanyen al patrimoni de la humanitat de la UNESCO i aquells que volen entrar ho han de fer en una visita guiada que dura unes 3 hores i en la qual es descendeix a 135 metres sota terra.

wiel2 Les mines es van començar a explotar en el segle XIII i eren una de les principals fonts de riquesa del país. En aquella època en la qual no existien els frigorífics ni les neveres, la sal s’utilitzava com mètode de conservació. Però en l’any 2007 van decidir parar la seva extracció perquè no sortia rendible.

Hi ha al voltant de 2.040 coves en el seu interior i nou nivells, encara que els turistes no poden arribar fins als més profunds, que es troben a 327 metres. En la visita es poden observar diverses escultures fetes en sal. També es mostren els mecanismes que utilitzaven els miners per a extreure la sal. En el recorregut hi ha més sorpreses, com un llac que té més de 300 grams de sal per litre i una sala en la qual es pot escoltar música de Chopin.

wiel3 Sense cap mena de dubte, hi ha una sala que no deixa indiferent a ningú: la capella de la benaventurada Kinga, tota ella esculpida en sal. Impressionant. Un veritable obra d’art amagada sota terra. És el treball de quatre miners: quan un moria començava el següent. Els seus noms figuren en una placa a la sortida de la capella, tots excepte un, el de la cambra minera, que encara està viu i és un dels guies de les mines de Wieliczka.

En la capella hi ha una rèplica del quadre de Leonardo Da Vinci, L’últim sopar, fet en un relleu de pocs centímetres, que no obstant això aconsegueix que l’ull de la persona ho vegi en profunditat.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Una mina esculpida en parets de sal”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio