Ciutats, Especials

València amb metro

A través del metro i el tramvia es pot conèixer fins a vuit rutes diferents
By , on 5 de desembre de 2010

Espectacular escenari del Teatre de la Banda Primitiva de Llíria

Aprofitar els vols barats a València per conèixer la capital de la comunitat valenciana si encara no l’has visitat és una gran oportunitat. El propi ajuntament anima i ajuda al visitant a fer-lo de forma fàcil i còmoda. Es tracta de les rutes a través del metro de la ciutat. Depén de quin sigui el teu interès trobaràs una al teu gust.

N’hi ha segons la web de la xarxa de Metrovalència un total de vuits possibilitats per descobrir la ciutat a través del metro i el tramvia. Són la ciutat medieval, la ciutat modernista, la ciutat de museus, la ciutat dels jardins, la ciutat del Mediterrani, un passeig per l’Horta Sud, un passeig per l’Horta Nord i Llíria, ciutat de la música.

Complicat escollir només una ruta de les que ens ofereix aquesta web, però per desconeixement propi vull visitar Llíria. Aquesta població valenciana està identificada per sempre amb la música, fins arribar al punt de ser coneguda com la ciutat de la música. Aquesta relació tan intensa s’explica per la existència de dues entitats musicals que mitjançant les seves respectives bandes han aconseguit nombrosos premis arreu del món.

Estem parlant del Ateneu Musical Banda Primitiva i el Centre Instructiu Unió Musical. Totes dues bandes tenen una història que es remunta més enllà del segle XIX. Visitar als dos edificis i copsar la importància que té aquestes dues agrupacions musicals no només a Llíria sinó a tota la província de Valencia és més que interessant.

Pel que fa al aspecte arquitectònic, el teatre del Ateneu va ser construït en l’any 1951 i el seu aforament màxim és de més de 950 localitats. És molt destacable la seva estructura, ja que va ser un gran referent en la època de la seva construcció. I un dels aspectes més destacables és la enorme llum amb 365 bombetes. Per altra banda, el Teatre-Auditori del Centre Instructiu Unió Musical de la localitat va ser construir només dos anys abans, al 1949, i també arriba gairebé al miler de localitats, concretament 980. També es va escollir una estructura avantguardista i que es convertí en referència en construccions similars per tot l’estat. Competint amb la llum del Ateneu, la seva es obra de Mariner i destaca per la seva elegància. Està feta en bronze i vidre de roca.

I ja que estem a Llíria podem visitar la propera Església de la Sang, declarada monument nacional en 1919, i el Monasteri de San Miguel, construït al segle XVII.

Fotografia: Joselet

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “València amb metro”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio