Ciutats, Consells per a viatjar, Països

Verona, un lloc on enamorar-se

By , on 29 de novembre de 2008

Si recordeu a Julieta i Romeo, no podreu deixar de banda la romàntica ciutat on transcorre la seva història. Verona és per excel·lència la ciutats dels enamorats, aquells qui viatgen fins allà per a recórrer la casa dels Capuleto i sumar missatges d’amor als centenar que s’han deixat en el balcó de Julieta. Per suposat, tampoc falta la seva tomba (en el monastir San Francesco al Corso) ni la casa de Romeo.

Situada al Nord d’Itàlia, a la regió del Veneto, aquesta elegant ciutat compta amb història i paisatges de somni. Hi podràs arribar des de qualsevol lloc de Catalunya agafant algun dels vols barats que et portaran a Itàlia. Travessada pel riu Adige, ofereix baixes valls, muntanyes, planures i fins a l’oest, amaga el llac italià més gran: el Garda, on el clima i la vegetació són mediterranis.

[ad]

Més enllà de ser un destí ideal per a viatge de noces, el passat de Verona la converteix en un lloc interessant per a recordar dades històriques. Només cal citar alguns antecedents per a despertar la curiositat turística: allà va residir Pipino, fill de Carlemany; durant l’Edat d’Or, amb el Scaligeri; edificis magnífics i l’art i la cultura van inundar la regió i van atraure a artistes i poetes com Dante Alighieri, Petrarca i Giotto. En arribar Napoleó, Verona es va convertir en escenari de nombroses batalles. Després de ser fortificació militar de l’imperi austríac, en 1866 es va convertir en una ciutat pertanyent al Regne d’Itàlia.

La font de La Madonna Verona (1368), La Arena, el Ponte Pietra, el Domus Mercatoru, el Palazzo Maffei (1668), la Piazza dei Signori… moltíssimes són les estátues, frisos, frescos, portons, incripcions, finestres medievals i fonst que es conserven a Verona. Però, amb tantes petjades del passat per a contemplar, no oblidis visitar el centre comercial, la peatonal Via Giusseppe Mazzini, on es troben luxoses botigues com les de Gucci, Prada, Etro, Louis Vuitton i Versacce.

En pla aventurer solitari, la ciutat et captivarà amb els seus infinits llocs per a descobrir. Però si et trobes en parella, quina opció millor que anar a les terres de Romeo i Julieta per a gaudir de l’amor?

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Verona, un lloc on enamorar-se”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio