Ciutats, Consells per a viatjar

Viatjar a Londres, una decisió encertada

La capital anglesa té tots els alicients per al turista exigent
By , on 8 de setembre de 2009
Imatge del Big Ben

Imatge del Big Ben

Sens dubte, Londres és una de les ciutats més atractives del Vell Continent. Partint de l’originària ‘City of London’, la ciutat s’ha expandit amb el pas dels anys fins a convertir-se en una de les metròpolis més grans i poblades d’Europa al costat de Moscou, Istanbul i París.

Són molts els monuments, museus, galeries d’art, barris, grans magatzems o paratges que Londres oferix a la seva població i als turistes. Entre les principals atraccions de Londres destaquen la Torre de Londres, el London Eye, la galeria d’art modern, la impressionant Trafalgar Square, la imponent abadia de Westminster, el Parliament Bridge, Tower Bridge, els amplis espais verds d’Hyde Park, Kensington Gardens i Regents Park, The Mall, el palau de Buckingham, el gran mercat de Covent Garden, el British Museum o el famós Madame Tussaud’s.

Aquesta vibrant metròpolis compta amb una gran riquesa cultural entre la seva població, reflectida també en les seves botigues, música o varietat d’espectacles.

Tots els racons de Londres
El centre de Londres compta amb múltiples atractius que es poden visitar en un passeig per la seva proximitat. Amb un simple mapa de la ciutat seràs capaç de recórrer els més coneguts llocs del centre de la ciutat. Londres va ser fundada en la riba nord del Tàmesi i, durant molts segles, va haver un únic pont en la ciutat, el pont de Londres. Aquest fet ha causat que la principal i més històrica zona de Londres sigui la de la riba nord del riu, on es troben la majoria de les atraccions turístiques, cinemes, teatres, sales de concerts o galeries. En el segle XVIII, la construcció de més ponts va permetre l’expansió de la ciutat.

El Tàmesi, igualment, segueix sent el punt que divideix a la ciutat en la meitat nord i sud. Cada zona de Londres té una mica diferent que oferir: les seves atraccions, espais oberts, gastronomia, vida nocturna o simplement l’ambient. L’oest de la ciutat és conegut per luxositat de zones com Kensington i Belgravia. També conta amb altres llocs de visita obligatòria com el Royal Albert Hall o els Kew Gardens, i una excel·lent varietat de botigues i bellesa arquitectònica.

El nord té l’aparença de suburbi de gran ciutat, com en els barris de Islington i Camden Town, i gaudeix d’una gran vida social. L’aquest és un àrea amb una gran diversitat, mentre que el sud destaca per la seva visible atmosfera multicultural. Aquesta incorpora llocs com el South Bank o els vius mercats internacionals de Brixton i Deptford, entre uns altres.

Una aturadaimprescindible a Londres: BIG BEN
La ‘Torre del Rellotge’ és coneguda com el Big Ben. Es troba en el cantó nord-oest de l’edifici que alberga la seu de les dues Cambres del Parlament Britànic. Encara que el seu nom popular és Big Ben, oficialment aquest nom només es refereix a la campana principal de dintre de la torre, i també es diu que el nom es va posar en honor al primer encarregat de la construcció, Benjamin Hall. La torre es va aixecar després que el foc destruís el vell palau de Westminster la nit del 16 d’octubre de 1834.

La torre està dissenyada a l’estil gòtic victorià, i té 96.3 metres d’altura. El cos de la torre consisteix en un enrajolat amb revestiment de pedra, i per damunt apunta l’agulla de ferro colat amb que es corona el monument. El rellotge de la torre va ser el més gran del món en el seu temps, capaç de donar cada hora amb la precisió d’un segon. El mecanisme del rellotge va ser completat en l’any 1854, però la torre no es va acabar de construir fins a quatre anys després.

Els quatre laterals del rellotge i les seves esferes van ser dissenyats per Augustus Pugin. Cada lateral té una estructura esfèrica de ferro de 23 peus de diàmetre que conté 312 peces de cristall opac. En la base de cada cara del rellotge hi ha una inscripció en llatí: ‘Domini salvam fac reginam nostram victoriam primam’ (?Déu guardi a la nostra reina Victoria I?). La manecilla que marca les hores amida 2.7 metres de llarg, mentre que la qual marca els minuts amida 4.3 metres.El 7 de setembre de 1859 el rellotge va entrar en funcionament. Aprofitin el dia en el qual visitin l’abadia de Westminster per a contemplar una de les belleses arquitectòniques més importants de Londres.

Foto: Adal-Honduras a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Viatjar a Londres, una decisió encertada”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio