Ciutats, Turisme rural

Vielha, aire fresc i art amb l’arribada de l’estiu

Una zona amb un espectacular llegat artístic
By , on 5 de juny de 2010

Vistes de Vielha

Ara que comença a fer una mica de calor, potser alguns de nosaltres tenim la necessitat de passar-nos hores sota un raig ben fresc d’aire condicionat, però a part d’aquesta opció existeix una alternativa força atractiva, i és que a Vielha podem trobar unes ofertes turístiques molt atractives mentre ens apartem d’aquesta calor exagerada i fatigant.

A Vielha, tots aquells enamorats de l’art, poden trobar milers d’alternatives per a passar-hi uns dies de pau i tranquil·litat, a més, tal i com us deia al principi, el clima acompanya bastant a qualsevol cosa que ens puguem imaginar. Doncs bé, pràcticament la zona posseeix un abundós llegat monumental i artístic centrat, principalment, en les esglésies parroquials de les petites poblacions. D’aquesta manera els interessats poden pensar en un itinerari centrat en visitar les diferents esglésies de la zona i a més, i punt molt important, gaudir de l’abundant gastronomia casolana de Vielha, un autèntic luxe.

I bé, què podem visitar? Doncs per tal de fer-vos la vostra elecció una mica més fàcil, em disposo a fer-vos una separació segons les visites. En primer lloc podeu visitar monuments, aquests poden ser: la Verge Maria de la Purificació de Bossòst, el Crist de Mijaran, l’església de Sant Andreu de Salardú o la portalada romànica de Sempere d’Escunhau.

Per tal d’apropar-vos una mica més, us diré que l’església de Sant Andreu de Salardú fou construïda entre el segle XII i XIII, es troba situada a la part alta del municipi de Naut Aran i és d’estil romànic. Dins de l’església podeu visitar el Crist de Salardú, una de les obres més representatives del romànica aranès.

En quant a les rutes, pels que siguin més esportistes, podeu plantejar-vos fer la ruta que comença a la Vall de Barradòs i acaba a la casa deth Senhor d’Arròs. Podreu gaudir d’un paisatge únic on hi predomina la bellesa natural pròpia de Vielha. A més on cop arribeu a Arròs podeu visitar l’església de la Casa deth Senhor, una autèntica referència de la vila i que porta el nom de la ruta.

I si dit tot això, encara no us animeu us recordo que als pirineus catalans podeu trobar una cuina casolana de primera. Els restaurants acostumen a ser molt acollidors, ja que la seva decoració està basada en un estil rústic força interessant. I pel que fa al menjar… deixeu que us sorprenguin amb una cuina de muntanya ben abundant. I si us plau, demaneu pa, perquè és una delícia.

Foto: Karshan en Wikimedia Commons

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Vielha, aire fresc i art amb l’arribada de l’estiu”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio