Ciutats

Vitòria, ciutat dels amants de la història

La capital d'Àlaba te gran quantitat de museus i edificis d'interès cultural
By , on 7 de febrer de 2012

Un cop que posem el peu a Vitòria-Gasteiz ens adonem que la capital d’Àlaba té quelcom que la fa diferent a les altres ciutats del nord d’Espanya. La ciutat està plena de verdor i al centre conviuen en perfecta harmonia lo nou i lo vell, allò sagrat i allò mundà. I és que Vitòria és una ciutat que ha sabut conservar el seu patrimoni històric.

Vitòria

Vitòria

La ciutat de Vitòria posseeix un fantàstic casc antic que conserva el seu traçat medieval gairebé complet. En aquesta zona, més coneguda com l’Almendra Medieval, es concentren molts dels punts d’interès de Vitòria com la Catedral de Santa Maria, l’església de San Pere, la Casa del Marqués de la Alameda o el Museu del Naip (l’antic palau Arrieta-Maestru o també conegut com de Berdaña). Als més aventurers us recomanem passejar sense direcció fixa entre els carrers de l’Almendra Medieval i contemplar l’arquitectura medieval. Sinó, podeu seguir el recorregut que us proposa l’Ajuntament de Vitòria. Tindràs la sensació d’haver retrocedit en el temps!

Al voltant del casc antic medieval es va obrir camí la Vitòria racionalista. L’eixample del segle XIX acull llocs tan espectaculars com la Plaza de los Fueros, dissenyada durant els anys vuitanta del segle passat a mans del prestigiós artista basc Eduardo Chillida. Con en l’Almendra Medieval de Vitòria, allò sagrat també manté una forta presència als carrers. És en aquest punt de la ciutat on podem trobar-nos amb la majestuosa Catedral de Maria Immaculada o Catedral Nova. I just al costat es troba la seu del Parlament Basc, un edifici amb una arquitectura molt interessant.

Ambdós edificacions, la sacrílega i la civil, flanquegen l’entrada al cèntric parc de La Florida. Es tracta d’un dels sis parcs, d’enormes dimensions, que conformen l’anell verd de la ciutat. El parc de la Florida és un més dels esforços de la ciutat per recuperar el valor ecològic i social de les rodalies de Vitòria. I és que la ciutat alabesa no te el sobrenom de la ciutat verda d’Europa sense motius!

La ciutat de Vitòria te una pila de museus interessants de visitar, sobre tot, per aquells que estimen l’art. El Museu Diocesà d’Art Sacre, molt a prop de la Catedral Nova, guarda l’abundant patrimoni religiós de la ciutat. També contenen una interessant col·lecció artística el Museu de Belles Arts d’Àlaba i el Museu Artium, aquest darrer dedicat exclusivament a l’art contemporani basc. I es que Vitòria no deixa a ningú indiferent.

Imatge| Lander Ugarte a Flickr.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Vitòria, ciutat dels amants de la història”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio