Ciutats

Viu un Nadal molt especial a Viena

Les places més boniques de la ciutat alberguen mercats nadalencs
By , on 28 de novembre de 2011

Si tens pensatanar de vacances a Viena en algun moment de la teva vida he de recomanar-te, quasi obligada per la seva grandiositat, que ho facis durant el mes de desembre. Perquè? Molt fàcil, pels mercats nadalencs que adornen cada una de les places d’aquesta meravellosa ciutat.

Una sensació molt difícil d'explicar amb paraules

Viena no és un lloc que puguis veure en un cap de setmana. El pas del segles i de la història, sobretot durant l’època de l’imperi austro-hongarès, han deixat una forta petjada entre els seus carrers i pràcticament a cada cantonada hi ha un palau que val la pena visitar. El museu Sisí, la Residència imperial o el palau Schönbrunn són visites obligades de la capital d’Àustria, però com que es pot gaudir d’elles durant qualsevol època de l’any és millor regir-se per alguna altra causa per escollir les dades de l’estança i aquesta causa són els seus meravellosos mercats de Nadal. Des de novembre i fins Nadal les places més maques de Viena es converteixen en els millors a aparadors. La Rathausplatz, sens dubte la plaça més emblemàtica de la ciutat, alberga durant aquests dies prop de 150 tendetes en les que adquirir regals nadalencs, adorns per l’arbre, postres típics de l’època i begudes ben calentes per fer front al fred que recorre els carrers de Viena. És tal la passió amb la que es viuen aquestes dates que fins i tot els arbres de la plaça es vesteixen de Nadal i s’omplen de llumetes.

Al costat d’aquesta plaça hi trobem el Weihnachsdorf a la Maria-Theresien-Platz i és que entre els museus d’història de l’art i història natural tornen a alçar-se unes 60 tendetes nadalenques, aquest cop per vendre artesania tradicional. El mercat Altwiener Christkindlmarkt a la plaça Freyung també hi trobarem treballs d’artesania sense precedents, així com regals de vidre o ceràmica i betlems; si decideixes passar-te per aquest últim escenari fes-ho a partir de les quatre de la tarda i una fantàstica música d’Advent t’acompanyarà.

Si estaràs a Viena més enllà del 25 de desembre, moment en el que repleguem la majoria de mercats, pots gaudir dels que quedin oberts, que cada any varien, i del Mercat Cultural i Nadalenc a Ehrenhof, just al davant del Palau Schönbrunn, un lloc que des de la nit de Nadal es converteix en un mercat d’Any Nou, amb artesania tradicional, joieria feta a mà i decoració rústica.

Què et sembla aquesta proposa alternativa per visitar Viena? Has estat algun cop a la capital d’Àustria per Nadal?

Imatge | Pablo D

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Viu un Nadal molt especial a Viena”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio