Consells per a viatjar, curiositats, Especials

Coneix París de la mà d’un parisenc

A cost zero i per tots aquells indrets que no apareixen a les guies
By , on 23 de juliol de 2010

Tots els secrets de la capital francesa al teu abast

Viatjar a una gran capital europea és, avui en dia, una idea que passa pel cap a milers de persones. Això vol dir que, un cop arribem a la ciutat en qüestió, hem de compartir visita amb un munt de gent i amb un guia que explica dia si, dia també, les mateixes anècdotes i tòpics. I, malgrat ser una aposta interessant per tots aquells que no han estat mai abans en aquell indret, sovint acaba sent una mica feixuga. Per sort, moltes grans ciutats han inventat alternatives (dins el que es coneix com a turisme alternatiu) per permetre als visitants viure l’experiència des d’una perspectiva diferent i única.

Fa uns dies us explicàvem que és possible conèixer Roma tot fent fúting. Avui viatjarem a una altra de les grans, Paris, de la mà d’un expert en la ciutat. Però no un expert qualsevol. Res de guies titulats que coneixen la història de la Torre Eiffel i del Louvre com si fossin llibres amb potes. Parlem de parisencs, persones que coneixen la ciutat i que ens poden ensenyar els racons desconeguts i les anècdotes més curioses. Gent del carrer que es presenta voluntària per ensenyar la ciutat amb entusiasme. Per fer dels teus viatges a Paris una experiència ben enriquidora.

La iniciativa té pagina web i nom: Parisien d’un Jour. Es tracta d’un organisme sense ànim de lucre que es finança amb donatius i que, si hi contactem mínim un parell de setmanes abans del nostre viatge, ens prepararà la ruta que nosaltres desitgem i per on desitgem. Evidentment, no és quelcom que permeti conèixer tota la ciutat. Però pot resultar més que interessant per descobrir barris secundaris plens d’encant i allunyats del bullici turístic. De fet, els mateixos impulsors de la iniciativa recomanen no contractar el guia per passejar pels Camps Elisis. La gràcia és aprofitar la seva presència per conèixer l’altra Paris.


Podem escollir la zona que vulguem de tota l’àrea metropolitana de Paris, i els guies sempre ens recolliran prop d’una parada de metro prèviament acordada. Les visites són per a un màxim de sis persones, nens inclosos, i s’ofereixen en múltiples idiomes. De fet, molts dels voluntaris aprofiten l’avinentesa per practicar un idioma estranger, per la qual cosa estaran encantats d’atendre’ns en la llengua que demanem. Però el millor de tot plegat és que es tracta d’un passeig totalment gratuït, doncs, tal i com dèiem abans, l’organisme es finança mitjançant donatius i els qui hi treballen són voluntaris.

Si teniu pensat visitar la capital francesa aquest estiu o quan sigui, aprofiteu aquesta oportunitat i gaudiu a cost zero d’un guia natiu que us portarà per indrets que mai hauríeu imaginat. La perspectiva d’un autèntic parisenc ara és al nostre abast.

Foto: Paris bistro at night. per dicktay2000 a Flickr.com.

Comment | Trackbacks Closed.

1 Comment en “Coneix París de la mà d’un parisenc”

1

com puc contactar amb aquestes persones que fan de guia per Paris. “coneix Paris de la mà d’un parisenc”. Som 4 i properament hi pensem anar. Gràcies.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio