Consells per a viatjar, Especials

Coneix Roma més ràpid que ningú

Tot el que no et pots perdre de la capital italiana, a ritme de footing
By , on 20 de juny de 2010

Una forma diferent de conèixer Roma

En plena eufòria low cost, les destinacions europees més tradicionals han quedat en un segon pla. Sovint per culpa del turisme de masses, que fa que el visitar-les perdí l’encant i esdevingui una ruta organitzada per veure gentades i pedres que, entre tanta camera i motxilla, perden l’encant. Això és el que passa a algunes ciutats italianes, com Venècia o Roma. Tant és així que a la capital d’aquest país ja porten uns anyets treballant en alternatives. Una de les més famoses és el sightjogging, que ofereix resposta a un bon grapat de necessitats i demandes en un sol servei.

Què permet el sightjogging? Doncs visitar Roma esquivant les multituds, no perdre’s un sol detall, comptar amb l’experiència d’un guia especialitzat i, a més, fer exercici en plena operació biquini. No es pot demanar gaire més. En poc temps s’ha convertit en la pràctica preferida d’executius que disposen de molt poc temps per gaudir de les ciutats on s’estan. D’aquesta manera, fan dels seus viatges a Roma una experiència molt més productiva. Poden participar en el congrés, fira o reunió de torn i aprofitar el poc temps lliure de què disposen per veure una mica la ciutat.

Com ho fan? Molt senzill: fent fúting. A primera hora del matí els primers turistes- esportistes, guiats per un especialista, fan una ruta per alguns dels indrets turístics més importants de la ciutat. A aquelles hores no hi ha turistes per tot arreu, amb la qual cosa moure’s és fàcil, ràpid i còmode. Malgrat que sembli impossible, el guia és tan especialista en esport com en la ciutat, i és perfectament capaç de parlar mentre corre i ensenya als visitants el més maco de Roma. Això si, potser no ho fa al mateix ritme que un guia convencional.

L’empresa que organitza aquestes rutes es diu com la pràctica en si mateixa: Sightjogging. Actualment ofereix 15 recorreguts diferents per un màxim de 4 persones. Els caps de setmana, però, també se n’organitzen d’especials per a grups. Aquesta darrera opció surt molt més econòmica, doncs permet gaudir de l’activitat per uns 36 euros per cap. Els recorreguts duren entre 50 minuts y una hora, i les distancies oscil·len entre els 8,5 km i els 10 km. A més, els recorreguts també es divideixen en diferents nivells de dificultat, des de “modesta” fins a “elevada”. Els guies- entrenadors recullen els clients a la porta de l’allotjament, i adapten l’intensitat i naturalesa del recorregut a la seva edat, sexe i estat físic.

Sightjogging ja té uns anyets d’experiència i és una de tantes maneres diferents de fer turisme. Si tens un parell de dies de festa i encara no coneixes la capital italiana, agafa un vol a bon preu i gaudeix-ne mitjançant aquest sistema. Veuràs com a la tornada et llueix molt millor el banyador.

Foto: Colosseo, Roma, Italia per yeowatzup a Flickr.com

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Coneix Roma més ràpid que ningú”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio