Consells per a viatjar

Consells per conèixer Pompeia, la ciutat en runes

Tot i que hi ha edificis i carrers molt ben conservats, la principal atracció turística de Pompeia són els cossos tant ben conservats
By , on 12 de setembre de 2012

Pompeia sol ser un destí molt turístic un cop es viatja a Itàlia. És una ciutat recordada per la tragèdia que s’hi va viure. En primer lloc, a l’any 62 després de Crist, va haver-hi un terratrèmol que la va destruir pràcticament tota. I després, 17 anys més tard, el 24 d’agost del 79, el volcà Vesuvi va entrar en erupció i va destruir completament tota la ciutat, convertint-la en lava i devastació. Va quedar en l’oblit durant molts anys, fins que al segle XVI s’hi van fer els primers descobriments, però no va ser fins després del 1748 que van començar les obres de reconstrucció, que segueixen fins avui dia.

Pompeia

Un dels carrers de Pompeia

Per arribar-hi, el més habitual és fer-ho amb tren. I és que en cotxe és força complicat fer-ho. Per les escoles o les excursions en grup, que van en autocar, es crea una ruta diferent perquè s’entra des de l’altre cantó de la ciutat. En tot cas, la millor opció és fer-ho amb un tren específic, el Circumvesuviana, que surt des de Nàpols cada mitja hora. El preu d’aquest tren és de 2’80€ l’anada i la tornada, baixant a la parada Pompei Scavi per visitar les runes. La durada del recorregut oscil•la entre els 15 i 20 minuts. Un cop allà, només cal comprar l’entrada. La general costa 11€, però hi ha l’opció de comprar-la amb el preu reduït per les persones menors de 25 anys residents a la Unió Europea, costant així només 5’50€.

És recomanable invertir un dia sencer a la ciutat, perquè és enorme i hi ha moltes coses per veure, en poques hores no és suficient. A més a més, cal saber que no hi ha pràcticament cap ombra, de manera que fa molta calor. Així que és millor portar roba lleugera i, sobretot, beure molta aigua. Afortunadament, hi ha moltes fonts per refrescar-se o omplir les ampolles buides i també hi ha un restaurant que fa un menú molt complert per 12€.

Pompeia mòmies

No es pot accedir directament a les mòmies pel seu fràgil estat i per no ferir la sensibilitat dels turistes

A Pompeia es veuen els carrers, amb totes les cases. N’hi ha que es conserven molt bé, com les places i els temples. Però, si hi ha quelcom que atrau molt als turistes són les mòmies calcinades dels habitants de la ciutat. Amb la caiguda de la lava, els cossos van quedar sepultats però ben conservats. Quan van ser trobats, van haver de ser tractats amb guix perquè no es desfessin. Malgrat la cendra, es poden veure els cossos amb ple detall, com la roba o les sandàlies que duien. Hi ha grans i petits, en una posició de por i agonia per l’arribada de la lava. La majoria de les mòmies es troben a una zona anomenada Hort dels Fugitius, a les afores de la ciutat. Però no tot és mort i destrucció, sinó que també hi ha l’amfiteatre i el teatre que estan molt ben conservats i que generen un gran impacte visual per les seves enormes dimensions.

Fotos: César Márquez

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Consells per conèixer Pompeia, la ciutat en runes”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio