Consells per a viatjar

Consells per viatjar en avió durant l’embaràs

El més recomanable és viatjar durant els dos primers trimestres
By , on 14 de setembre de 2011

Viatjar en avió i estar embarassada són dues accions que casen perfectament, sense que perilli la salut del fetus o de la mare. I és que viatjar en avió suposa viatjar dins una cabina pressuritzada en la que el nivell d’oxigen és totalment normal; un altra assumpte seria que l’avió fos en realitat una avioneta o algun aparell petit que no necessita de pressurització, però els avions de les companyies regulars sempre estan pressuritzats, ¡així que no pateixis!

Viatjar en un estat avançat de gestació no és recomanable

Tot i això, els avions no solen portar un metge a bord, pel que si l’embarassada es posés de part es crearia un problema greu; precisament per aquest motiu, les companyies aèries no permeten que les embarassades viatgin amb un estat avançat de gestació, tot i que les xifres poden variar. Algunes, no permeten que les embarassades viatgin a partir del setè mes d’embaràs; d’altres, en canvi, sí que ho permetin sempre que la futura mare porti un certificat metge que confirmi la fase de l’embaràs i permeti volar. De la mateixa forma, l’embarassada haurà de firmar un document que eximeixi a la companyia de qualsevol responsabilitat, per allò de guardar-se, i bé, les espatlles.

Un cop decidit que el viatge és segur, et donem una sèrie de recomanacions perquè aquest sigui més còmode i segur:

  • Camina amb freqüència: Si el vol dura més de dues hores has d’aixecar-te i caminar cada horeta o horeta i mitja, d’aquesta forma evitaràs que el líquid se t’acumuli a les cames o se t’inflamin les venes.
  • Roba ampla: Una vestimenta ampla i còmoda que no obstaculitzi la circulació t’ajudarà a relaxar-te i sentir-te bé mentre voles.
  • Un seient ample: Les embarassades no poden asseure’s a les sortides d’emergència, per això, la primera fila o el passadís seran els millors seients que puguis escollir.
  • El cinturó: Col•loca’t el cinturó per sota de la panxa, de forma que no estrenyi el fetus.
  • Beu constantment: la deshidratació és un dels símptomes més notables quan viatgem en avió, més encara si estem en estat; per això, es recomanable que beguis constantment per contrarestar l’efecte.
  • Consulta amb el metge: Abans de volar és recomanable que consultis amb el teu metge el viatge. Ell serà qui millor et podrà aconsellar sobre els problemes que podries sorgir i la forma de solucionar-los.

Potser en alguna ocasió hagis sentit parlar del perill que les embarassades corren si passen el detector de metalls, però no tens de que preocupar-te ja que les radiacions d’aquests aparells són no ionitzants pel que no impliquen cap risc pel fetus. Tot i així, si prefereixes no passar i que sigui una dona de seguretat la que t’examini, tens el dret de demanar-ho.

Ja ho saps, si t’agraden els viatges ¡no deixis que res et pari!

Foto: sarihuella a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Consells per viatjar en avió durant l’embaràs”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio